NOVA DATA - Vesprada de CINEMA i CAFÉ amb Isadora Guardia

NOVA DATA - Vesprada de CINEMA i CAFÉ amb Isadora Guardia

 

Esta activitat, anunciada inicialment per al divendres 19 d'octubre, S'ANUL·LA per les inclemències del temps.

NOVA DATA: Dimecres, 24 d'octubre.

 

 

Dimecres vinent, 24 d'octubre, en el *Museu d’*Història de València, tindrem una vesprada de "Cinema i Cafè", una activitat organitzada entorn de l'exposició temporal "Ens *fem un cafè?", que s'exhibeix en el museu des del mes de juny.

 

L'activitat començarà a les 19:30 h. amb una visita guiada a l'exposició i seguidament, a les 20:00 h, de la mà de Isadora Guàrdia, ens endinsarem en el món del cinema i el cafè, en una tertúlia que promet ser molt interessant.

 

El cafè, igual que el cinema, ressona en el nostre imaginari com a signe de temps moderns, de desenvolupament i expansió del món occidental. Des de finals del segle XIX, tots dos han establit una relació estreta i captivadora per a l'espectador. Si el cafè l’associem a moments quotidians, ací tenim el cinema per a mostrar-nos la vida diària dels seus personatges; si el cafè ens evoca suspens i acció, ací es troba el cinema per a acostar-nos a mafiosos, espies i delinqüents en plena activitat.

 

El cafè se'ns presenta també com un temps de respir, una pausa en la qual conversar amb amics i amants. Es forgen amors i desamors. Un cafè ho pot canviar tot.

 

A la relació entre cinema i cafè també podem arribar des dels orígens. Com a mostra, la primera pel·lícula espanyola amb argument: Renyina en un cafè (Fructuoso Gelabert, 1897), podem recórrer cafès famosos gràcies al cinema o a l'inrevés, convertir-los en famosos precisament gràcies a ell com és el cas de la cafeteria d’Amélie (Jean Pierre Jeunet, 2001). El cafè ha acompanyat a actrius com Audrey Hepburn en el seu Desdejuni amb diamants (Blake Edwards, 1961) i ha sigut protagonista de grans films independents com és Coffee and Cigarettes (Jim Jarmusch, 2003) o Bagdad Cafè (Percy Aldon, 1987)

 

Isadora Guàrdia és Doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Professora en el Departament de Teoria dels Llenguatges, impartix assignatures de Fotografia i Direcció Cinematogràfica. En l'àmbit professional ha treballat com a guionista i directora de documentals de temàtica social. Ha publicat nombrosos articles de recerca acadèmica sobre cinema documental i en l'actualitat desenvolupa un projecte de recerca en la Universitat sobre Imatge i Perpetradors.

 

Entrada lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.  És necessària reserva prèvia.

INFORMACIÓ:   963.70.11.05