"Sobre l'educació" Conferència de Fernando Millán

"Sobre l'educació" Conferència de Fernando Millán

 

 

Cicle: Els articles periodístics de Vicente Blasco Ibáñez

 

 

Dijous vinent, 26 d'octubre, a les 18 h., se celebrarà en el Museu d’Història de València una nova  conferència sobre els articles periodístics de Vicente Blasco Ibáñez, en la qual Fernando Millán ens parlarà de les idees de Blasco sobre l'educació.

 

Blasco Ibáñez no s'interessava solament per les condicions de vida de les persones més humils sinó també pel seu benestar intel·lectual, defensant a ultrança el seu dret a l'educació.

En el seu article “Pan del alma”, publicat a “El pueblo” el 5 de gener de 1900, afirma: “És vergonyós que en tota València no existixca una  biblioteca. Solament coneixem la de la Universitat, oberta al matí, o siga a les hores en què els obrers –els més necessitats d'instrucció-  estan guanyant-se els mitjan de subsistència…”

Blasco, que en les seves estades en Paris ha conegut moltes biblioteques populars, va suggerir la creació a València d'altres similars per facilitar l'educació dels obrers i el seu accés a la cultura.

 

El cicle de xerrades, que es va iniciar el passat mes de gener, ha estat organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València en col·laboració amb l'Associació Vicente Blasco Ibáñez, per commemorar l'aniversari del naixement de l'escriptor i polític valencià. 

 

Entrada lliure i gratuïta, fins a completar la capacitat de la sala.

 

INFORMACIÓ: 963 70 11 05