Congrés Internacional “La Veu del Regne”. 600 aniversari Generalitat Valenciana.

Congrés Internacional “La Veu del Regne”. 600 aniversari Generalitat Valenciana.

 

 

Congrés Internacional “La Veu del Regne. Representació política, recursos públics i construcció de l’Estat. 600 anys de la Generalitat Valenciana” -   València, Morella i Alacant. Des del 21 al 28 d'octubre de 2018

 

 

Enguany es complixen 600 anys de la creació de la Generalitat Valenciana, una institució que, nascuda inicialment amb una finalitat fiscal i financera, acabaria ostentant la més alta representació política del regne.

 

Per a la seua commemoració, durant els dies 21 al 28 d'octubre, se celebra el congrés internacional “La Veu del Regne. Representació política, recursos públics i construcció de l’Estat. 600 anys de la Generalitat Valenciana”, amb diferents activitats que es realitzaran en diferents espais i localitats de la Comunitat Valenciana.

 

Amb el patrocini de la Generalitat, està organitzat per les cinc universitats públiques valencianes, i comptarà amb la participació de més de 180 especialistes de diversos països d'Europa i Amèrica, que analitzaran els 600 anys d'història des de la creació de la Generalitat Valenciana en 1418 pel rei Alfonso el Magnànim.

 

El congrés s'estructura en 16 sessions paral·leles que tractaran temes tan variats com els orígens de la institució, la seua relació amb el rei, els estaments que la integraven, la memòria escrita que va deixar, la seua hisenda, el personal al seu servici,  el mateix palau que li va servir de seu, els discursos polítics i jurídics que van justificar la seua actuació, i per descomptat, l'aprofitament del seu record que va ajudar a la recuperació de l'autogovern en les últimes dècades del segle XX.

 

La celebració d'este 600 aniversari té com a objectiu servir per a millorar el coneixement sobre la institució i la història valenciana en general. 

 

Pots accedir al programa complet del Congrés en este enllaç.