II Congrés “Xàtiva: Història, cultura i identitat”

II Congrés “Xàtiva: Història, cultura i identitat”

14, 15 i 16 de juny de 2017

Convent de Sant Domènec - Xàtiva (València)

 

 

L'Ajuntament de Xàtiva, amb la col·laboració de la Universitat de València i de la Institució Alfons el Magnànim, convoca el II Congrés “Xàtiva: Història, cultura i identitat” dedicat, en esta segona edició, a la crema i l'extermini de Xàtiva en 1707 i, de manera més general, al concepte “urbicidi” i la seua concreció al llarg de la Història.

 

El congrés tindrà lloc en el convent de Sant Domènec de la ciutat de Xàtiva durant els dies 14, 15 i 16 de juny de 2017. Es convidarà a reconeguts estudiosos de la matèria per a les conferències principals i s'oferirà una programació d'activitats culturals durant els dies de la celebració.

 

Este esdeveniment pretén la reflexió sobre l’urbicidi, però també vol anar més enllà, per a analitzar les causes i conseqüències d'una violència que forma part de la humanitat des de l'organització de les primeres urbs. Una violència que cerca destruir i esborrar les ciutats com a espai d'identitat col·lectiva i de convivència.

És per açò que s'obri a tot tipus de propostes de comunicació al voltant de la temàtica de l’urbicidi des d'una multiplicitat de fronts: teòric i conceptual; filosòfic i moral; simbòlic i identitari; històric i social; humà i demogràfic; militar i estratègic; arquitectònic, patrimonial i turístic; polític, cultural i econòmic. Així mateix, s'interessa per la seua representació en les diferents manifestacions artístiques que ho han abordat: literatura, cinema, pintura, fotografia, història gràfica… sempre observant l’urbicidi com el conjunt d'estratègies militars, econòmiques, culturals i/o polítiques que, de manera deliberada, cerquen acabar amb una ciutat, la seua ciutadania i tot el que representa.

 

Informació general i programa:  https://goo.gl/y1sKn0