2017 Any Blasco Ibáñez

2017 Any Blasco Ibáñez

Dins de les activitats organitzades per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València, per a commemorar el 150 aniversari del naiximent de l'il·lustre escriptor,  a partir del dijous 12 de gener i al llarg de tot l'any, s'ha programat una sèrie de cursos i conferències en col·laboració amb l'Associació Vicente Blasco Ibáñez, coordinades i dirigides pel seu president Fernando Millán, que tindran lloc en diferents espais museístics de la nostra ciutat.

Les conferències pretenen aprofundir  en les diverses facetes de Blasco Ibáñez com a escriptor i periodista. El cicle s'organitza entorn de tres temàtiques diferents. La primera d'elles, a partir del 12 de gener,  versarà sobre “CONTES, RELATS I NOVEL·LA CURTA” i s'impartirà en la CASA MUSEU BLASCO IBÁÑEZ. En el MUSEU DE LA CIUTAT, a partir del 19 de gener, tindran lloc diferents xarrades sobre “LA NOVEL·LÍSTICA DE BLASCO IBÁÑEZ”.  I a partir del 26 de gener,  les conferències programades en el MUSEU D’HISTÒRIA DE VALÈNCIA  tindran com a tema  “VICENTE BLASCO IBÁÑEZ: ELS ARTICLES PERIODÍSTICS”.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament  de València ha previst, a més, la realització d'altres activitats i esdeveniments que posaran en valor el llegat de Blasco, una de les figures més rellevants de la nostra cultura,  destacant que no es tracta només de celebrar una data sinó de consolidar i potenciar un reconeixement amb voluntat de futur. Exposicions,  un Cicle de Cinema d'estiu, amb pel·lícules basades en les seues novel·les, l'edició de “Flor de Maig”  amb il·lustracions de José Segrelles i d'un comic sobre la figura de Blasco, un monument faller, així com l'edició especial d'un segell de correus commemoratiu, són algunes de les accions previstes.

L'entrada als cursos i conferències serà lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de les sales dels respectius museus.

 

+ info