Els nous Guardians i Guardianes del Patrimoni s'acomiaden del MhV

Els nous Guardians i Guardianes del Patrimoni s'acomiaden del MhV

El divendres passat va finalitzar l'Escola d'Estiu-2016 del MhV. Nous Guardians i Guardianes del Patrimoni, amplien el grup dels quals ja han participat en altres edicions. Aquesta iniciativa didàctica es troba dins de la “Escola del Temps”, una acció educativa que porta realitzant-se tres anys en els museus municipals. 

Al llarg del mes de juliol les instal·lacions del Museu d'Història de València s'han omplert d'activitats que a partir del joc, la metàfora i la recreació traslladen als i les participants a un altre temps, altres formes de vida, costums, alimentació i músiques. D'aquesta forma, els xiquets i xiquetes han conegut de forma atractiva i divertida la València dels romans, la cultura islàmica, l'edat mitjana i el segle de les llums. 

Una arqueòloga especialista és l'encarregada de l'elaboració dels continguts conceptuals i compta amb la coordinació d'especialistes en educació infantil i temps lliure. Per la seua banda, els monitors i monitores són les persones responsables de l'aplicació dels continguts de les activitats a l'edat dels i les participants. 

A través de missions encomanades per un extraterrestre anomenat ETZI, els més xicotets han viatjat en el temps i han descobert la història de València. Aquest personatge prové del país dels arbres i visita el museu cada divendres. La seua missió és saber com era València en l'antiguitat. 

Els xiquets i xiquetes han utilitzat una catifa com a mitjà de locomoció a través del temps. Cada dia van visitar un període històric situat en un àrea concreta del museu. A més, han realitzat també activitats en el Parc de Capçalera i llocs emblemàtics de València, així com jocs vinculats temàticament al període històric al que s'endinsaven diàriament. Finalment, al final de cada setmana, s'ha organitzat una eixida vinculada a la proposta didàctica. 

Este és el tercer any que es realitza “Guardians del Patrimoni”, però és la primera vegada que es desenvolupa amb xiquets i xiquetes de nivell inicial. Un desafiament que està tenint grans resultats, ja que, d'aquesta manera, els més xicotets s'interessen pel museu i contagien la seua curiositat als seus pares. Per açò, s'han organitzat també visites guiades per als pares/mares dels menuts. 

Aquesta Escola d'Estiu es troba emmarcada en les activitats que ofereixen els museus municipals en els períodes vacacionals i està subvencionada per la Regidora de Joventut. La inscripció ha sigut oberta a tots els xiquets i xiquetes d'entre tres i sis anys que estan empadronats a València o estudien en col·legis de la ciutat. 

Després de l'èxit d'aquesta convocatòria, esperem comptar amb més "guardians i guardianes" que ens acompanyen en les pròximes aventures de Nadal, Pasqua i estiu pròxims. 

FELIÇ ESTIU!