“El conflicte de Síria. Del drama humà a la desfeta del patrimoni”

“El conflicte de Síria. Del drama humà a la desfeta del patrimoni”

Imatge: © Wikipedia amb llicència CC BY 2.0

 

 

TAULA REDONA amb la intervenció de:

- Lola Bañón (Universitat de València)

- Ricard Huerta (Universitat de València  /  AVALEM)

- Amin Yassin (Centro de Ayuda al refugiado. CAR-Valencia) i

- Jaled Marai (refugiat sirià)

 

 

El proper 18 de maig la comunitat museística mundial celebrarà, com cada any, el Dia Internacional dels Museus. El tema proposat pel ICOM per a enguany és “Museus i Històries controvertides: dir allò que no es pot dir  en els museus”, un lema que ressalta el paper del museu com a espai de mediació i diàleg davant fets traumàtics.

 

En esta línia, el dimarts 16 de maig, a les 18 h., tindrà lloc en el MhV una taula redona que versarà sobre “El conflicte de Síria. Del drama humà a la desfeta del patrimoni” en la que intervindran Lola Bañón (Universitat de València),  Ricard Huerta (Universitat de València / AVALEM), Amin Yassin (CAR-València) i Jaled Marai (refugiat sirià)

 

Lola Bañón, Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va fer el seu doctorat en Periodisme en la Universitat de València.  La seua tesi doctoral va versar sobre la Representació Mediàtica d'Aràbia Saudita.  Periodista d'informatius en la Secció Internacional de Radiotelevisió Valenciana, des de 1989. Professora de periodisme en la Universitat de València, des de 2004. Gran coneixedora del món àrab, durant la Primera Guerra del Golf va ser enviada especial a Israel i Palestina. Membre del Comitè de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) i autora del llibre “Palestins” (2002) així com d'altres publicacions relacionades amb el món àrab i el periodisme.

 

Ricard Huerta és artista i educador en arts. Professor en la Universitat de València. Investigador del Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives. Director de EARI Educació Artística Revista de Recerca. Director del Diploma de Postgrau Educació Artística i Gestió de Museus. Doctor en Belles arts i llicenciat en Música, Belles arts i Comunicació Audiovisual. Coordinador del GIUV2013-103 Grup CREARI de Recerca en Pedagogies Culturals. President d’AVALEM Associació Valenciana d'Educadors de Museus. Director de Museari www.museari.com

 

Amin Yassin treballa i col·labora amb el Centre d'Ajuda al Refugiat (CAR-Mislata).

 

Jaled Marai és un ciutadà sirià, acollit per una família valenciana, que ens donarà el testimoni directe d'una persona refugiada.

 

 

El programa d'activitats en el MhV es complementa amb la realització de visites guiades al llarg de tota la setmana:

  • Dimarts 16, dimecres 17 i divendres 19: a les 12 h.
  • Dijous 18 - Dia Internacional dels Museus: a les 12 i a les 13 h.

 

D'altra banda, el dia 18 (Dia Internacional dels Museus) i el dia 20 (Nit europea dels Museus), com és habitual, seran jornades de portes obertes amb entrada gratuïta al museu per a tots els públics.

L'assistència a la taula redona és lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

Les visites guiades seran igualment gratuïtes, amb places limitades. Els grups es formaran per ordre d'arribada (Tiquets en Recepció)

 

Informació:  963 701 105

Para més informació sobre el DIM-2017 pot consultar-se el lloc web oficial:

http://network.icom.museum/international-museum-day/l/1/