En commemoració de l'Holocaust jueu

En commemoració de l'Holocaust jueu

 

El proper 27 de gener se celebra el Dia de Commemoració de l'Holocaust. Enguany té com a lema “L'educació i el record de l'Holocaust: la nostra responsabilitat compartida”. (https://es.unesco.org/international-days/holocaust-remembrance).

 

Des del Museu d’Història de València ens sumem a la celebració amb la inauguració, divendres 26 a les 11:45 h., d'una xicoteta exposició amb el títol de “EL PODER DE LA SOCIEDAD CIVIL DURANTE EL HOLOCAUSTO: EL CASO DE BULGARIA 1940-1944”, que intenta explicar la situació dels jueus búlgars en el context europeu de la Segona Guerra Mundial i la reacció de la societat civil búlgara que va evitar l'enviament massiu als camps d'extermini nazis de gran part de la població jueva. L'acte inclourà una conferència sobre el tema impartida per Marcel Israel.

 

L'exposició ha sigut realitzada per l'Institut Estatal de Cultura del Ministeri d'Afers exteriors de Bulgària i el Centre d'Estudis Judaics de la Universitat de Sofia Sant Clement de Ojrid, i està organitzada per l'Ambaixada de la República de Bulgària a Espanya i l’Ajuntament de València. Podrà visitar-se en l'àgora del Museu d'Història de València des del 27 de gener fins al 4 de març de 2018.

 

Entrada lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

INFORMACIÓ:  963.70.11.05