Exposició temporal ENCANTADOS - Fotografía - Ricardo Teles

Exposició temporal ENCANTADOS - Fotografía - Ricardo Teles

 

INAUGURACIÓ: 10 de  maig -  18 h.

PERÍODE D'EXHIBICIÓ:  10 maig / 15 juliol 2018

 

Dijous vinent, 10 de maig, a les 18 h.,  el Museu d’Història de València presentarà nova exposició temporal amb el títol “ENCANTADOS”, una mostra de fotografies del brasiler Ricardo Teles, que s'organitza en col·laboració amb el Consolat de Brasil a València

 

La mostra exhibirà 27 fotografies de gran format, d'un assaig en el qual el fotògraf mostra la diversitat de la cultura afro-brasilera.

 

ENCANTATS és un projecte fotogràfic de Ricardo Teles en el que aborda, a través de les celebracions afro-brasileres, la diversitat d'interpretacions de l'univers d'origen africà en la cultura brasilera. La reinvenció d'Àfrica a Brasil, en el Nou Món. Encantat és també un estat de l'esperit, succeix quan els médiums, els xamans, es troben baix el poder d'un altre esperit. Encantat és la unió que fa el masteler, símbol de lloança de les festes populars, lligar el cel a la terra. El present a la ancestralitat.

 

Fotògraf freelance nascut en Porto Alegre (Rio Grande do Sul), Ricardo Teles treballa en São Paulo des de 1994, en el camp de la documentació i fotoperiodisme, amb publicacions regulars en diversos periòdics i revistes nacionals i estrangeres, editorials i institucionals.

 

Ha sigut fotògraf independent per al grup brasiler Estado (Agència Estado i els periòdics O Estado de São Paulo i Jornal da Tarde) entre 1994 i 2000. En este mateix període, va col·laborar amb diverses publicacions com les revistes Terra,  Època i Caras, entre altres.

 

Actualment, a més de donar continuïtat a projectes d'autor, realitza treballs institucionals i corporatius, principalment sobre la indústria brasilera. És col·laborador de l'agència de fotografia Focus d'Hamburg (Alemanya) i soci fundador de l'associació Arcapress de fotògrafs documentals brasilers.

 

Al llarg de la seua trajectòria professional el treball de Teles ha sigut distingit amb multitud de premis i reconeixements de diferents entitats, agències i mitjans de comunicació.  Els més recents han sigut, en 2013, el Primer Premi en la 9ª convocatòria New Holland de Fotoperiodisme i, en 2014, el primer premi Sony Awards en categoria Travel, atorgat per la  World Press Organization.

 

La mostra podrà visitar-se en la sala d'exposicions temporals del MhV fins al 15 de juliol de 2018, amb entrada lliure i gratuïta, limitada únicament a la capacitat de la sala.  

 

Informació:  963.70.11.05