“Línia de flotació" Exposició. Rocío Villalonga. Visites guiades i activitats.

“Línia de flotació" Exposició. Rocío Villalonga. Visites guiades i activitats.

PERIODE D'EXHIBICIÓ:     27 d'abril - 20 juny

 

  • VISITES GUIADES: 

Dissabtes 8, 15, 22 i 29 de maig. De 10.00 a 13.30 (cada 30 minuts).

Diumenges 9, 16, 23 i 30 de maig. De 10.00 a 13.00 (cada 30 minuts).

Dirigides a tots els públics, encara que es recomana per a públic adolescent i adult. Activitat gratuita. Necessària reserva prèvia.

 

  • ALTRES ACTIVITATS.

Taller-Conte. “Tots som viatgers, tots som migrants”

Diumenges 9, 16, 23 i 30 de maig.

A les 11.30 h. (en valencià) i als 12.30 h. (en espanyol).

Pùblic infantil. Es recomana a partir de 5 anys i fins als 10. Activitat gratuita. Necessària reserva prèvia.

 

 

Des de hui es pot visitar en el MhV l'exposició “Línia de flotació. Migració i integració” de Rocío Villalonga, organitzada en col·laboració amb la Fundació Mainel, i emmarcada dins del projecte Drets Humans i lluita contra la discriminació, finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

 

El punt de partida per a “Línia de Flotació” és la identitat dels migrants a través del Mediterrani, i pretén reflectir les complexes realitats de soledat, aïllament i desarrelament a les quals moltes vegades s'enfronten.

 

Una de les obres més destacades de l'exposició és Otredad, una instal·lació en la qual l'artista va utilitzar material d'enderrocament en el qual va transferir 5.000 retrats de persones com a metàfora de vides trencades, a la deriva, producte de la falta de valors de la societat occidental que fa poc per acollir-les.

 

Rocío Villalonga (València 1966) és docent en la Universitat Miguel Hernández, i la seua trajectòria artística ha estat sempre compromesa en la lluita contra la discriminació,

 

Aquest compromís ha quedat reflectit durant les últimes dues dècades en diversos dels seus projectes como “Sense límits”, “(De)construcció artística de les fronteres”, “L'estrany flux de la monarca”, o “Memòria del desarrelament”. En totes elles desenvolupa un discurs crític, de denúncia social i de reflexió sobre les relacions humanes, aprofundint en qüestions com l'aïllament, la soledat, el desarrelament, o la dispersió dels trets identitaris en les grans ciutats.

 

Amb esta exposició el MhV continua amb la dinàmica iniciada ja en altres mostres exposades des de 2015 amb l'objectiu de sacsejar la nostra indiferència quotidiana amb els més desfavorits. Totes elles van ser impulsades des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals: “Posa't en les seues sabates” (2015) sobre la situació dels refugiats a Europa, en col·laboració amb el Comité espanyol d'ACNUR; “Colòmbia: la pau esquiva” (2017), una mirada al complex procés de pau al país, en col·laboració amb Amnistia Internacional; “El poder de la societat civil durant l'holocaust: el cas de Bulgària 1940-1944”, que explicava com la societat civil búlgara va reduir l'impacte de la Xoà en aqueix país; i “Hebron, vida i resistències” (2019), sobre la vida quotidiana en els territoris ocupats de Palestina.

 

La mostra “Línia de flotació. Migració i integració”   podrà visitar-se en el MhV fins al 20 de juny, amb entrada lliure i gratuïta (limitada a l'aforament de la sala i a les restriccions per Covid-19 que es vagen anunciant) i dins de l'horari habitual del museu.

 

Informació i reserves : 963 70 11 05