Presentació del catàleg de l’exposició temporal “L’Argila de la Mitja Lluna”

Presentació del catàleg de l’exposició temporal “L’Argila de la Mitja Lluna”

 

Dijous vinent, a les 19 h., tindrà lloc al Museu d'Història de València la presentació del catàleg de l'exposició temporal “L’Argila de la Mitja Lluna. La ceràmica islàmica a la ciutat de València. 35 anys d’arqueologia urbana”.

 

L'acte comptarà amb la presència de la Regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, el director del MhV, Javier Martí, el comissari de la mostra, Josep Vicent Lerma Alegría,  i l'editora del catàleg,  Pau Armengol Machí.

 

L'obra compta amb un extens aparell crític. Josep Vicent Lerma fa un balanç, en l'article introductori, de 35 anys d'arqueologia urbana.  Javier Martí exposa un mètode d'inventari, en el seu moment innovador, desenvolupat pel SIAM.  Sonia Gutierrez tracta en el seu treball de les ceràmiques d'època emiral.  Pau Armengol fa una anàlisi minuciosa del conjunt trobat en la Presó de Sant Vicent.  José Escudero analitza diferents peces procedents de la cort cordovesa. Rafael Azuar fa una síntesi de les produccions d'època taifa. Josep Antoni Gisbert se centra en el famós “ataifor de la nau” de Dénia i els seus paral·lels.  Jeannette Rose-Albrecht aprofundix en els aspectes estètics de la producció verda i negra. Isabel García i Josefa Pascual sintetitzen les ceràmiques de l'etapa nord-africana, i, finalment, Carmen Barceló realitza un nou i interessant estudi de l'epigrafia ceràmica.

 

El llibre es tanca amb un metòdic catàleg que recull les 122 peces de l'exposició, incloent les trobades en  el subsòl de València i les procedents dels diferents museus que han col·laborat en l'esdeveniment