"RESONARE FIBRIS" - Concert Dia Internacional Eliminació Violència contra la Dona

"RESONARE FIBRIS" - Concert Dia Internacional Eliminació Violència contra la Dona

 

Diumenge, 25 de novembre - 12 h.

 

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, designat com a tal per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 17 de desembre de 1999. Es va escollir esta data per a honrar a les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana que van ser brutalment assassinades en 1960 durant la dictadura de Rafael Trujillo.

 

Com en anys anteriors, el Museu d’Història de València s'unix a aquest esdeveniment amb la celebració d'un concert diumenge vinent, 25 de novembre, a les 12 h., a càrrec de la coral “Resonare Fibris”, dirigida per Manuel Martínez Martínez.

 

L'activitat s'inclou en els actes organitzats per l'Ajuntament de València amb ocasió d'esta commemoració.

Enguany es realitzaran diferents accions que, amb el lema Igual-Ment Fest, pretenen celebrar la igualtat de gènere i fer front a la violència contra la dona des d'una visió positiva, artística i social. Per a açò, al voltant del dia 25, s'han organitzat diferents activitats en les quals entitats i agents culturals i socials fan una crida comú per a acostar a la ciutadania valenciana el missatge de la igualtat de gènere.

 

Resonare Fibris” és una agrupació coral creada al març de 2010. Pren el seu nom de l'Himne a Sant Joan Baptista, del segle VIII, del text del qual Guido d’Arezzo posteriorment prendria i difondria el nom de les notes musicals actuals. El seu repertori inclou polifonia religiosa, misses, nadales, temes profans, cançó popular, espirituals negres, etc. Té la seua seu en la parròquia de Sant Pascual Bailón.

 

Ha participat en trobades corals de nadales i de música sacra, interpretant el Miserere de Honorato Pobo i Julio Bueno. Ha oferit recitals  en l'Ateneu Mercantil de València, en la Trobada de Cors en el Palau d'Altea (Alacant), en nombroses trobades corals a Mislata, Viver, Auditori de Xest, Patraix, Real Monestir de la Santíssima Trinitat, Capella de la Sapiencia de la Universitat Literària, Real Col·legi del Corpus Christi, Casa de la Cultura de Rocafort, Església de Sant Nicolás amb motiu de la seua restauració, en el Palau del Marquès de Dosaigües, i en nombroses esglésies de València.

 

El seu director, Manuel Martínez Martínez, és manxec de naixement i valencià d'adopció. És llicenciat en Filosofia i Lletres, docent de professió i músic de vocació. Va cursar estudis musicals en els Conservatoris de Conca i d'Albacete. Ja a València, va realitzar cursos de Direcció Coral a Sogorb amb els professors Vicky Lumbroso i Eduardo Cifre. Ha sigut fundador i director de nombrosos cors, arranjador de temes corals i compositor de  marxes processionals i peces bandístic-corals com “Señorío de Iniesta”, himne oficial del seu poble natal.

 

 

PROGRAMA

 

  • JOVENÍVOLA (L.Millet)
  • EL ARREGLITO (S.Iradier)
  • TE QUIERO (Benedetti-Favero)
  • I´M GONNA SING (Espiritual tradicional)
  • NOCTURNOS DE LA VENTANA(G.Lorca-Vila)
  • LOOK AT THE WORLD(J.Rutter)
  • YOU RAISE ME UP(Graham-Lovland)
  • VA PENSIERO(G. Verdi)

 

Acompanyaran al teclat:  Carmen Mutarelli y Fernando Álvarez.

 

Entrada lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala. És necessària reserva prèvia.

Informació i reserves:  963 70 11 05