TALLER DE CUINA ÀRAB. Impartit per Sofia Elouali

TALLER DE CUINA ÀRAB. Impartit per Sofia Elouali

 

 

Dissabtes 6 i 13 d'abril  /  11 a 13 h.  Activitat gratuïta. Places limitades.

És necessària reserva telefonant al 963.70.11.05. Inscripcions fins al 4 d'abril.

 

 

Continuant amb les activitats programades entorn de l'exposició temporal “L’Argila de la mitja lluna”, que el Museu d'Història de València va inaugurar el mes de desembre passat, els dies 6 i 13 d'abril es realitzarà un taller de cuina àrab, que serà impartit per Sofia Elouali, cap de cuina del Restaurant Marrakech (València).

 

Una gran part de les peces que s'exhibixen en l'exposició són recipients d'ús culinari o peces de vaixella de fa mil anys. Té, per tant, molt de sentit parlar de cuina i dels aliments que es preparaven i consumien en estes ceràmiques. D'ací, el taller de gastronomia, una activitat per a aprendre a cuinar i conèixer els secrets de la cultura gastronòmica àrab a partir d'alguns dels seus plats més representatius.

 

L'activitat es realitza en col·laboració amb el Centro Islámico de Valencia, el Centre d'Acolliment al Refugiat (CAR-Mislata) i AN-NUR (Associació de dones musulmanes), amb el patrocini de la Fundación Pluralismo y Convivencia.

 

La cuina àrab és una rica combinació de sabors i aromes exòtiques, amb elements de diverses cultures unides per una llengua comuna.  Reunix, per exemple, l'exotisme de la cuina libanesa, el rigor i la senzillesa de la magrebina i elements com les espècies de la Índia i d'Iran, compartint alguns denominadors comuns com l'ús de les espècies, les herbes aromàtiques, la utilització de la carn de corder i pollastre, les verdures, el te, o el peix (en les zones de costa), tots ells barrejats gràcies a una llarga tradició comercial, social i cultural, de relacions entre els països àrabs i diferents regions d'Àsia.

 

 

Cal destacar que la noció de menjar als països àrabs està íntimament lligada a la d'acolliment i hospitalitat, perquè en molts casos servir un menjar a uns convidats és una oportunitat de mostrar-los respecte i d'honrar-los.

 

Sofia Elouali, cap de cuina del restaurant Marrakech de València, amb les seues demostracions i instruccions, ens anirà ensenyant com preparar alguns dels plats més significatius d'esta cuina, tant dolces com salats (ensalades, bastela, briwat, msammen, tabbule, mtabbel, yalanyi, …) en una activitat eminentment pràctica.  Una vegada cuinats, els assistents podran delectar-se amb una degustació dels plats que s'hagen preparat.

 

El punt de trobada serà l'àgora del Museu d’Història de València. Des d'allí ens traslladarem al menjador del CAR-Mislata, on es realitzarà l'activitat.

 

Important: Per a realitzar les receptes s'emprarà tot tipus d'aliments i ingredients. Si alguna de les persones assistents és al·lèrgica o intolerant a qualsevol aliment haurà d'informar en realitzar la seua inscripció.  El MhV no es fa responsable  de les conseqüències d'ingerir qualsevol ingredient o aliment no tolerat per part dels assistents.