Més informació...

Més informació...

 

 

Pròximament el Museu d'Història de València presentarà la seua nova exposició temporal “L’argila de la mitja lluna”.

 

L'exhibició fa un recorregut per la ceràmica islàmica de València, des d'època emiral fins a la conquesta cristiana, amb peces procedents de les excavacions realitzades en la ciutat en els últims 35 anys i una selecció de peces d'altres punts d'Al-Andalus que ajuden a comprendre  els diferents contextos arqueològics.

 

La mostra es dividix en cinc blocs: emiral, califal, taifa, període nord-africà i l'epigrafia en la ceràmica. Entre les peces foranes destaquen obres de Còrdova, Murcia, Cocentaina, Xàtiva, Dénia i Mallorca. La comparació entre les peces locals i les foranes mostren significatives coincidències al mateix temps que posen de relleu alguns dels debats arqueològics d’aquest període històric dels últims anys.

 

“L’argila de la mitja lluna” té un important component estètic ja que quan parlem de ceràmica andalusina la bellesa no està renyida amb la utilitat. Així mateix, hi ha una interessant mostra de textos escrits en la ceràmica, testimoniatge de la importància que l'Islam donava a la paraula escrita.

.

L'exposició s'acompanyarà d'una sèrie de conferències i activitats complementàries  de les quals anirem informant pròximament.