Activitats i tallers didàctics - Gener de 2022

Activitats i tallers didàctics - Gener de 2022

Noves activitats per al 2022

 

 

Després de la programació especial realitzada durant les festes nadalenques, continuem en 2022 amb noves propostes per a les visites guiades, activitats i tallers dirigits a adults i menors.

 

Comencem amb la informació del mes de GENER, a la qual anirem afegint la dels mesos següents en esta pàgina i en xarxes. Igualment, esmentarem la normativa Covid que s'anirà actualitzant a cada moment, per si afectara la realització d'estes activitats.

 

Són totes gratuïtes i limitades a l'aforament, per la qual cosa és necessària reserva prèvia.

 

 

Programació activitats per al mes de gener de 2022.

 

 

  • Dissabtes 8, 15, 22 i 29. (El dissabte 22, en ser festiu a València, el MhV tancarà a les 14 h.)

 

> A les 11 h.: EXPLORA EL MUSEU. Públic adult / familiar. Duració: 50’

Visita guiada a l'exposició permanent, acompanyada d'educador/a, per a conéixer el museu i aprendre diferents aspectes sobre la història, la societat i la cultura valenciana.

 

> A les 12.30 h. Vine a jugar en família: SEGUIX LA PISTA!! Tots els públics. Duració: 1 h.

Una breu visita a l'exposició permanent, seguida d'un recorregut pels principals espais del museu, realitzant activitats amb diversos reptes a superar, en la qual els/les participants treballaran en equip. Activitat dirigida a públic familiar amb la intenció de fomentar l'aprenentatge mutu mitjançant dinàmiques d'interacció.

 

  • Dissabte 15 – 17.30 h.  ESPECIAL HISTOLAB : “Story Stones… PEDRES QUE CONTEN HISTÒRIES”

Taller orientat a públic familiar. Xiquets/es a partir de 4 anys.  Duració: 1 h.

Activitat gratuïta. Places limitades a l'aforament i normativa Covid. Necessària reserva prèvia.

 

Com en mesos anteriors i dins de la programació del mes de gener, dissabte vinent 15, a les 17.30 h., es realitzarà el taller mensual Histolab, que en esta ocasió es dedica a les “Story stones … pedres que conten històries”

Aquesta activitat consistix, bàsicament, a treballar amb un conjunt de pedres que es decoren amb dibuixos (pintats o, en el cas dels mes menuts, amb adhesius) que després serviran per a crear relats. Poden ser dibuixos aleatoris amb els quals inventar històries pròpies o dibuixos de personatges de contes que serviran d'il·lustració per a després narrar-los.

És un interessant recurs per a animar als xiquets/es a contar les seues pròpies històries o contes, desenvolupant la seua imaginació i la seua creativitat. A més, poden també reciclar o reutilitzar materials, en aquest cas elements naturals com són les pedres.

 

  • Diumenges 9, 16, 23 i 30.

 

> A les 11.00 h. EXPLORA EL MUSEU. Públic adult /familiar. Duració: 50’

Visita guiada a l'exposició permanent, acompanyada d'educador/a, per a conéixer el museu i aprendre diferents aspectes sobre la història, la societat i la cultura valenciana.

 

> A les 12.30 h. Vine a jugar en família:

UNA MALETA EN EL MUSEU, ens acosta aquest mes a: “El palau de les fades”.

Activitat orientada al públic infantil. Duració: 1 h. aprox.

 

Es tracta d'una visita breu a l'exposició permanent de la mà dels personatges de diferents relats dramatitzats, les històries dels quals es vinculen a diferents objectes o peces que s'exposen en el MhV.

 

A partir de la lectura animada del relat “El palau de les fades”, els més xicotets s'acostaran a Balansiya, la València islàmica, fent un viatge en el temps per a comprendre millor la nostra herència i conéixer la importància de palaus i castells en època medieval.

A continuació, tots els assistents participaran en un joc en equip per a resoldre un dels misteris ocults en el museu.

 

 

INFORMACIÓ i RESERVES: 963 70 11 05