5é Aniversari APIVA (Associació de Patrimoni Industrial Valencià)

5é Aniversari APIVA (Associació de Patrimoni Industrial Valencià)

 

Dissabte, 6 d'abril de 2019   /  11 a 14 h.

Sala d'usos múltiples del Museu d'Història de València

 

 

El 3 d'abril de 2014, feia la seua presentació oficial en el MhV l'Associació de Patrimoni Industrial Valencià (APIVA), en un acte en el que van participar alguns membres de la pròpia associació i altres persones expertes relacionades amb la gestió i la investigació sobre el patrimoni industrial.

 

En aquell moment, integraven l'associació un grup de professionals de diversos camps, entre ells arquitectes, enginyers, historiadors, arqueòlegs, o artistes, amb l'objectiu de donar a conèixer, defensar i posar en valor el Patrimoni Industrial de la Comunitat Valenciana, tant material com immaterial, així com la denúncia dels possibles casos de deterioració i abandó d'aquest.

 

Es complixen ara cinc anys des d'aquella presentació i, per a celebrar-la, dissabte vinent, 6 d'abril, a les 10 h., a la sala d'usos múltiples del Museu d'Història de València, tindrà lloc una jornada de convivència amb la qual APIVA vol commemorar el seu 5é aniversari.

 

Al llarg d'aquests cinc anys, APIVA ha desenvolupat diverses activitats de periodicitat anual (Jornades de patrimoni industrial en el Port de Sagunt i a la Universitat Politècnica de València) o Trobades de persones associades, col·laboradores o amigues, així com altres activitats puntuals com a Jornades a la Universitat de València o Beneixama; visites i rutes a Monòver, Port de Sagunt, Alcoi, València, Camporrobles, L'Alzina, etc., i projectes de major envergadura, com el Butlletí, Quaderns de didàctica, etc.

 

En la Jornada del pròxim 6 d'abril, APIVA assenyala com a principal objectiu oferir una visió global del patrimoni industrial valencià, convidant i oferint informació de rutes, museus i altres activitats mitjançant una “Fireta de turisme industrial", en la que els assistents podran parlar i intercanviar opinions al respecte.

 

Així mateix, s'informarà d'un dels projectes més ambiciosos que duen a terme actualment: els “101 elements de patrimoni industrial valencià”, que es presentarà  a la societat el mateix dia.

 

A més, inclouen entre les seues activitats un taller infantil, «Diorames Industrials», en col·laboració amb Arae Patrimoni, perquè els més xicotets també puguen participar, permetent als seus pares l'assistència a la jornada.

 

L'activitat es complementa amb la mostra d'una selecció d'obres de l'exposició "Llocs i itineraris de l'obra pública", per a la que s'han triat alguns dels elements més adequats per al món merament industrial.

 

 

 

Entrada lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

 

INFORMACIÓ i programa complet en aquest enllaç.

 

Contacte: apivaindustrial@gmail.com