ENTRE EL MISTICISMO Y LA RAZÓN. Conferència de Carlos Blanco Pérez

ENTRE EL MISTICISMO Y LA RAZÓN. Conferència de Carlos Blanco Pérez

"ENTRE EL MISTICISMO Y LA RAZÓN. El largo camino histórico hacia una egiptología científica"

Conferència de Carlos Blanco Pérez

 

 

 

El proper dijous, 14 de novembre, a les 19 h., tindrà lloc a la Sala d'usos múltiples del museu la conferència titulada "ENTRE EL MISTICISMO Y LA RAZÓN. El largo camino histórico hacia una egiptología científica", a càrrec del destacat especialista Carlos Blanco Pérez, acte co-organitzat amb l'Asociación Valenciana de Egiptología.
 

 

Carlos Blanco (Madrid, 1986) és professor de filosofia en la Universitat Pontifícia Cometes. Doctor en filosofia, doctor en teologia i llicenciat en química, ha publicat vint llibres, entre els quals destaquen Athanasius, Atlas histórico del antiguo Egipto, La belleza del conocimiento, Grandes problemas filosóficos, Lógica, ciencia y creatividad, Historia de la neurociencia i El pensamiento de la apocalíptica judía, així com nombrosos articles de recerca en revistes nacionals i internacionals. Pertany a l’Associació Espanyola de Egiptología des de 1997, on va cursar egipci clàssic en sistema jeroglífic entre els anys 1997 i 2000. De 2009 i 2011 va ser Visiting Fellow en la Universitat d’Harvard, becat per la Fundació Caja Madrid. En 2015 va ser triat membre de la World Academy of Art and Science, i en 2016 de l’Acadèmia Europea de les Ciències i les Arts de Salzburg. En 2012 cofundó la Altius Society a Oxford. Des de 2018 és membre honorari de l’Oxford University Spanish Society.

 

En esta conferència ens oferirà una sinopsi de les principals fites en la història del desxiframent de l’escriptura jeroglífica i en el desenvolupament de la egiptologia com a ciència. Examinarà com les visions mistificades de l’antic Egipte, predominants durant el Renaixement i el Barroc, van desembocar finalment en un acostament científic a l’estudi d’esta sorprenent i inesgotable civilització.

 

Com a conclusió, el ponent reflexionarà sobre el llegat d’Egipte i sobre les seues contribucions més perdurables al coneixement humà.

 

La entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

INFORMACIÓ:  963.70.11.05