"Estat de la qüestió de les ceràmiques islàmiques del Sharq al-Andalus", per Guillem Rosselló Bordoy

"Estat de la qüestió de les ceràmiques islàmiques del Sharq al-Andalus", per Guillem Rosselló Bordoy

 

 

Continuant el cicle de conferències entorn de l'exposició temporal “L’Argila de la mitja lluna”, el proper 28 de febrer, a les 19 h., tindrà lloc en el Museu d’Història de València la segona ponència programada, amb el títol "Estat de la qüestió de les ceràmiques islàmiques del Sharq al-Andalus”, a càrrec del destacat especialista Guillem Rosselló Bordoy.

                                                                         

Prehistoriador de formació, Guillem Rosselló Bordoy es va decantar, en les últimes dècades del segle XX,  per aplicar les tècniques d'investigació pròpies de l'Arqueologia a l'estudi del món medieval, tant islàmic com cristià-feudal. Format professionalment a Madrid i Barcelona, es va llicenciar en Filologia Semítica i Històrica  en esta última universitat. L'any 1973 va obtindre el doctorat en Història Antiga defensant una tesi sobre la “Cultura Talaiòtica Mallorquina”, publicada el mateix any i reeditada en 1979.

 

Director del “Museu de Mallorca” des de la seua creació l'any 1961, hi va desenvolupar una intensa activitat arqueològica, que ha donat els seus fruits en llibres com el Corpus Balear d'epigrafia àrab (1974), Assaig de Sistematització de la ceràmica àrab a Mallorca (1978) o El Nom de les Coses en al-Andalus (1991).

 

En 2009 va traduir al català el llibre perdut d’Ibn Amira  “Kitab Tarih Mayurqa”, que es va convertir en un autèntic best seller en el seu àmbit lingüístic.

 

Entrada lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

 

INFORMACIÓ:  963 70 11 05