“LAS LUCES DE VALENTIA: Cupido enamorado y otros relatos de la noche romana” ISABEL BARCELÓ CHICO

“LAS LUCES DE VALENTIA: Cupido enamorado y otros relatos de la noche romana” ISABEL BARCELÓ CHICO

 

 

 

Dimecres vinent, 3 de maig, a les 19 h., tindrà lloc en el MhV la conferència titulada “Las luces de Valentia: Cupido enamorado y otros relatos de la noche romana”, a càrrec de l'escriptora Isabel Barceló.

 

A través de les llànties romanes procedents de diversos jaciments de la Comunitat Valenciana, evocarem el món i la societat romana de Valentia, les creences, costums i relats més populars de la qual es reflectien en la decoració dels llums d'oli que il·luminaven les seues nits.  

 

Isabel Barceló Chico (Saix, Alacant) és llicenciada en Filosofia i Lletres.  En 2004, li va ser concedida la beca de literatura Valle Inclán pel Ministeri d'Afers exteriors, per a una estada en la Real Acadèmia d'Espanya a Roma. Ha publicat nombrosos articles i relats curts a Espanya i a Mèxic. Entre les seues obres publicades destaquen “Descubriendo tesoros”, “Valencia” i “Guía de Valencia y su provincia” que tenen com a objectiu la divulgació del patrimoni, així com les novel·les històriques “Dido, reina de Cartago”,  "La muchacha de Catulo" i les recents novel·les mitològiques “Perseo y la mirada de Medusa”, “Orfeo desciende a los infiernos” i “La fundación de Roma”, que estan sent traduïdes a l'italià. Escriptora convidada en nombrosos clubs de lectura i en taules redones organitzades per institucions públiques i privades. Com a conferenciant ha sigut cridada a intervenir en Jornades de Cultura Clàssica, IES de la Comunitat Valenciana, centres d'estudis, universitats, etc. El seu blog literari “Mujeres de Roma” ha acumulat més d'1.340.000 visites. Fins al moment de la seua recent jubilació, ha compaginat la labor literària amb la de responsable de l'inventari i control de béns mobles del Patrimoni Històric i Cultural de l'Ajuntament de València.

 

 

Entrada lliure i gratuïta, fins a completar la capacitat de la sala.

INFORMACIÓ: 963 70 11 05