PATRICE CRESSIER. Joguets infantils i religiositat popular: les figuretes de fang en Al-Andalus.

PATRICE CRESSIER. Joguets infantils i religiositat popular: les figuretes de fang en Al-Andalus.

 

 

Continua el cicle de conferències organitzades entorn de l'exposició temporal "L’Argila de la mitja lluna”, que s'exhibix en el MhV des del mes de desembre passat.

 

Dimarts vinent, 12 de març, a les 19 h., a la sala d'usos múltiples del Museu d’Història de València, Patrice Cressier, expert en arqueologia islàmica, ens parlarà sobre “Joguets infantils i religiositat popular: les figuretes de fang en Al-Andalus”.

 

Patrice Cressier és doctor en Història de l'Art i Arqueologia islàmica per la Universitat de Paris IV-Sorbonne i en Geofísica per la Universitat de Strasbourg I.

 

Ha sigut Investigador en el Centre National de la Recherche Scientifique i membre del CIHAM-UMR 5648 (Lió) i del Comité científic de la Maison méditerranéenne des Sciences de l’Homme, CNRS – Aix-Marseille Université (des de 2014).

Des de 1994 a 2012 va ser director d'Estudis (Antiguitat i Medioevo) de la Casa de Velázquez (Madrid). Va ser nomenat Chevalier de l’Ordre des Palmes académiques en 2002 i és membre de l'Institut Arqueològic Alemany des de 1998.

 

Ha dirigit diverses monografies, congressos i projectes internacionals centrats fonamentalment a l'Occident islàmic medieval (Andalusia oriental, el Marroc, Algèria, Tunísia i Níger) i ha col·laborat o participat com a assessor en els comités de redacció de prestigioses revistes científiques com ara Anales de Arqueología cordovesa;  Al-Qantara; Arqueologia de la arquitectura, o Madrider Mitteilungen, entre moltes altres.

 

La seua aportació a l'arqueologia d'Al-Andalus ha sigut capital, participant en la majoria de debats historiogràfics plantejats en les últimes dècades.

 

Entrada gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

 

 

INFORMACIÓ: 963.70.11.05