Educació en Drets Humans, com a eina d'inclusió de les persones refugiades

Educació en Drets Humans, com a eina d'inclusió de les persones refugiades

 

 

El MhV va acollir ahir a la vesprada una Jornada-Taller organitzada per la Fundación Asamblea de Ciudadanos y Ciudadanas del Mediterráneo (FACM) dins del projecte “Educació en drets humans, com a eina d'inclusió de les persones refugiades”.

 

Després de la celebració de diverses reunions prèvies, esta jornada-taller ha sigut l'última reunió de treball per a l'elaboració d'una guia d'inclusió per a persones refugiades,  una edició que pren com a referència els punts de vista d'estes últimes en els principals temes que els afecten.

 

El projecte ha sigut impulsat per la Fundación Asamblea de Ciudadanos y Ciudadanas del Mediterráneo (FACM), i ha rebut el suport del Ministeri d'Afers exteriors.

 

La FACM és una xarxa que promou el diàleg, la proposta i l'acció ciutadana, fomentant els valors democràtics de llibertat, pau i respecte a la diversitat, així com la responsabilitat ambiental al Mediterrani, compromesa, des de l'any 2008, amb el sorgiment d'una comunitat mediterrània dels pobles.

 

La Jornada-Taller va ser presentada per Vicent Garcés i Lola Bañón, President i Directora, respectivament, de la Fundació, i ha reunit refugiats i refugiades, ONGD’s i persones expertes en migració, de diferents nacionalitats i en representació de diferents països, així com a representants de les principals organitzacions espanyoles que treballen directament o estan implicades en l'atenció a persones refugiades (CAR-Mislata, CEAR, Creu Roja, ACNUR, UNRWA,  Universitat de València, …, entre altres).

 

La guia, que facilitarà informació i recomanacions jurídiques, sociològiques, educatives, culturals, etc., s'editarà en breu i estarà a disposició pública en unes setmanes.

 

El MhV celebra i agraix la celebració d'esta Jornada-Taller en les seues instal·lacions, una activitat més que reforça la línia de treball per la multiculturalitat i la convivència que ve desenvolupant el museu des del seu origen.