" CANTATA DEL CAFÉ" Johann Sebastian Bach

" CANTATA DEL CAFÉ" Johann Sebastian Bach

 

CONCERT

Conservatori Municipal José Iturbi de València - Departament de cant.

 

El dimecres 7 de novembre,  en l'àgora del Museu d’Història de València, tindrà lloc l'última de les activitats especials organitzades entorn de l'exposició temporal "Ens fem un cafè?",  que s'exhibix en el museu des del mes de juny.

 

L'activitat començarà a les 19:00 h amb una visita guiada a l'exposició i seguidament, a les 19:30 h, celebrarem  un CONCERT amb “LA CANTATA DEL CAFÈ”, de Johann Sebastian Bach, com a peça principal. El programa es completarà amb altres peces clàssiques de prestigiosos autors com Vivaldi, Händel i Bach.

 

Este concert es fa amb la col·laboració altruista del Conservatori Municipal José Iturbi de València, a través del Departament de Cant,  i comptarà amb la participació de Belén Cuenca (soprano),  Sabrina García (soprano),  Óscar Navarré (tenor) i  Raül Barrachina (baríton),  així com dels professors Josep Manel Campos (clau) i  Mª Ángeles Peters (cant).

 

La “Cantata del cafè”  (Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211) va ser composta per J. S. Bach, probablement entre 1732 i 1735. Encara que està classificada com a cantata, és essencialment una xicoteta  òpera còmica que, en  to satíric, parla de forma jocosa de l'addicció al cafè.

 

El llibret, escrit per Christian Friedrich Henrici, conegut com Picander, suggerix que algunes persones del segle XVIII d'Alemanya veien el consum de cafè com un mal hàbit i ridiculitza la gran afició al cafè que en aquells anys s'havia ensenyorit de l'Europa central. La història explica les discussions entre un burgès alemany i la seua jove filla, precisament per l'exagerada addicció d'esta a la beguda.

 

Programa

 

  • O di tua man mi svena (A. Vivaldi )  Raul Barrachina. Baríton.
  • Un certo non so che (A. Vivaldi) - Sabrina García. Soprano.
  • Conforti Every valley (G.F. Händel) - Oscar Navarré. Tenor.
  • Lascia ch’io pianga    (G. F. Händel) -  Belén Conca. Soprano.

 

  • Cantata del Cafè - J.S. Bach

            Belén Cuenca - Sabrina García -Óscar Navarré i Raúl Barrachina

               

            Amb la col·laboració dels professors

                        Josep Manel Campos (clau), i

                        Mª Ángeles Peters (cant)

 

 

Entrada lliure i gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.  És necessària reserva prèvia.

INFORMACIÓ: 963.70.11.05