En commemoració del 9 d'Octubre - Recreació històrica a càrrec de "Aliger Ferrum"

En commemoració del 9 d'Octubre - Recreació històrica a càrrec de "Aliger Ferrum"

 

Commemoració 9 d’octubre     (3, 6 i 7 d’octubre)

Recreació històrica - Viure en temps de Jaume I

 

 

Un any més, ja tenim ací el 9 d’octubre, data en què commemorem l’entrada de Jaume I a la ciutat de València, festa gran de tot el poble valencià i Dia de la Comunitat Valenciana. Com és costum des de fa segles, la Senyera eixirà en processó cívica des de l’Ajuntament per arribar al Parterre i retre homenatge al rei fundador del regne de València. En acabar, la bandera tornarà al Museu Històric, el nostre museu germà.

 

Tot i que el Museu d’Història de València no participa directament en els actes del dia 9, ens volem sumar a la festivitat —com no podia ser menys— amb un programa d’activitats de recreació històrica, que tindran lloc els dies 3, 6 i 7 d’octubre.

 

La recreació se centrarà en les formes de vida i l’organització social en temps de Jaume I, i estarà realitzada per Aliger Ferrum, una associació històrico-cultural amb àmplia experiència en este camp.

 

Aliger Ferrum és un grup de recreació històrica centrada principalment en el segle XIII de la Corona d’Aragó, format per historiadors, artesans i professors d’Història, interessats a fer recreacions històriques des d’un plantejament lúdic. Centra el seu treball, d’una banda, en la divulgació i didàctica de la cultura material i immaterial de temps passats i, d’altra, en l’arqueologia experimental. En esta línia, recreen la vida civil i militar d’un campament itinerant i operatiu, parant atenció fins al més mínim detall per tal de fer l’experiència el més real possible.

Els seus integrants realitzen un minuciós treball de documentació històrica sobre les modes, la indumentària i els costums de les èpoques que recreen, inspirant-se en la pintura, la literatura, les restes arqueològiques i la investigació històrica.

En les seues recreacions, els participants vestixen indumentària a l’ús del moment, en molts casos feta per ells mateixos, i donen tota mena d’explicacions sobre les característiques de les peces i sobre la forma de vestir-les.

 

 

Programa d’activitats

 

Dimecres 3, a les 19:00 h. Què és la recreació històrica? Metodologia i fonaments.

 

Dissabte 6, a les 13:00 h. Els primers habitants de la València cristina. Com vivien i vestien els homes i dones dels diferents estaments.

 

Diumenge 7, a les 12:00h. La conquesta de València: armament i tàctiques dels exèrcits feudals.

 

 

 

Entrada lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

 

 

INFORMACIÓ:  963.70.11.05