Exposició temporal : Hebron, vida i resistències. INAUGURACIÓ

Exposició temporal : Hebron, vida i resistències. INAUGURACIÓ

 

INAUGURACIÓ:  Dimecres, 23 octubre - 18 h.

Període d'exhibició:  del 23 d'octubre al 24 de novembre de 2019.

 

 

Dins del marc de la passantia organitzada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració amb representants de València i d'Hebron entre els dies 20 i 27 d'octubre, esta regidoria ha sol·licitat a la de Patrimoni i Recursos Culturals fer una exposició fotogràfica del municipi d'Hebron (Palestina) en el Museu d’Història de València, amb data d'inauguració el 23 d'octubre, així com projectar un documental i celebrar un col·loqui en el mateix lloc i data. Atenent la llarga trajectòria de cooperació internacional de la nostra ciutat i a l'obert marc de col·laboració entre regidories, la Regidoría de Patrimoni i Recursos Culturals ha acceptat amb gust la proposta, disposant la infraestructura convenient en el museu per al muntatge.

 

“Hebron, vida i resistències” pretén ser un acostament a la complicada vida de les persones que viuen en aquesta ciutat palestina. La part històrica es troba ocupada per Israel, que sotmet a un règim d'apartheid als palestins i palestines que viuen en aquest àrea, com si fóra una presó a cel obert. Reixes, filferro d'arç i checkpoints marquen el dia a dia dels seus habitants que sovint són atacats per colons, trobant-se en esta ciutat ocupada els més violents de tota Cisjordània.

 

Malgrat els atacs que pateix la població palestina als carrers, en el mercat, a les escoles o fins i tot en les seues pròpies cases, la capacitat de resiliència i l'esperança de ser lliures algun dia, fa que les resistències diàries es tornen somriures, hospitalitat i en unes ganes per viure dignes d'admirar.

 

La mostra està composta per fotografies dels foto-reporters Germán Caballero i Estela Vidal, i audiovisual de Veus Produccions, i s'estructura en dos blocs, “Resistències”, on s'explica el règim de presó oberta en el qual es veuen immersos diàriament les palestines i palestins que viuen a la ciutat Antiga, i “Vida”, on es mostra la resiliència palestina a partir de les seues persones, els seus artesans i els seus espais històrics.

 

Organitza: BDS País Valencià.