Josep Vicent Lerma. Conferència: “La ceràmica islàmica a la ciutat de València, mil anys després”

Josep Vicent Lerma. Conferència: “La ceràmica islàmica a la ciutat de València, mil anys després”

 

 

Dijous vinent, 7 de febrer, a les 19 h., a la sala d'usos múltiples del Museu d’Història de València, tindrà lloc una de les activitats organitzades entorn de l'exposició temporal "L’Argila de la mitja lluna”, que s'exhibix en el MhV des del mes de desembre passat.

 

Josep Vicent Lerma, comissari de la mostra, oferirà la primera de les conferències d'un cicle que es desenvoluparà entre els mesos de febrer a abril i que comptarà amb altres experts en la matèria.

 

Amb el títol “La ceràmica islàmica a la ciutat de València, mil anys després”, Lerma ens oferirà la seua visió d'autor sobre les ceràmiques islàmiques descobertes a la ciutat de València al llarg dels últims 35 anys d'excavacions arqueològiques urbanes.

 

Josep Vicent Lerma Alegría, és membre del Servei d'Investigació Arqueològica Municipal (SIAM) de l'Ajuntament de València.

 

Expert en arqueologia medieval i urbana, ha participat en prestigioses reunions d'especialistes com els successius Congressos Internacionals de Ceràmica Medieval en el Mediterrani Occidental, celebrats a Toledo (1981), Siena (1984), Rabat (1991) i Aix-en-Provence (1995); les “III Jornadas de Cultura Árabe e Islámica organizadas por el Instituto Hispano-Árabe de Cultura” (Madrid, 1983); i el “I Congreso de Arqueología Medieval Española” (Huesca, 1985), entre moltes altres.

 

Ha publicat, individualment o en col·laboració amb altres autors “Génesis y problemática de la arqueología urbana en la ciudad de Valencia” (Primeras Jornadas de Arqueología en las ciudades actuales. Zaragoza, 1983); “Geoarqueología en la ciudad de Valencia” (XVII Congreso Nacional de Arqueología. Logroño, 1983); La Cerámica Islámica en la ciudad de Valencia. I Catálogo y II Estudios (Delegación Municipal de Cultura. Valencia 1983 y 1991); “Arqueología Urbana: Valencia romana e islámica” (Revista de Arqueología, nº 40, agosto 1984); “Ensayo de sistematización de la loza gótico-mudéjar de Paterna/Manises” (III Convegno Internazionale sulla  Ceramica Medievale nel Mediterraneo Occidentale. Siena, 1984);  Loza Gótico-Mudéjar en la ciudad de Valencia. (Ministerio de Cultura, 1992); “Archéologie urbaine: évolution récente de la situation en Espagne”  (Les Nouvelles de  l´Archeologie, nº 55, París, 1994); “Les grandes officines d´Espagne” (Le Vert & Le Brun. De Kairouan à Avignon, céramiques du X au XV siècles, Marseille, 1995) y “Gloria de la cerámica Hispano-Morisca de Manises” (El Reflejo de Manises. Cerámica hispano-morisca del museo Cluny de París, ed. Electa, 1996).

 

De la mateixa manera, ha intervingut en la direcció i muntatge de l'exposició “La Ceràmica Islàmica a la ciutat de València” (Casa-Museu  Benlliure, València, 1983); i ha col·laborat com a assessor en les exposicions L´Art Islàmic, afavorida per la Conselleria de Cultura-UNESCO (València, Alacant, Xàtiva i Elx 1985-86) i “L'Obra Daurada. Els colors de l'or en la ceràmica valenciana”, organitzada pel  Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (València, Alacant i Sogorb 1996).

 

Seguiran a esta ponència altres xarrades impartides per destacats especialistes en ceràmica d'època islàmica,  com Guillem Roselló  (el 28 de febrer),  Patrice Gressier  ( el 21 de març) i José Escudero (l'11 d'abril).

 

Entrada gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.

 

INFORMACIÓ: 963.70.11.05