Presentació de l'informe d'avaluació del programa ACTIVA CULTURAL

Presentació de l'informe d'avaluació del programa ACTIVA CULTURAL

 

Dimarts vinent  tindrà lloc  una  jornada informativa en la que es presentaran els  resultats de l'informe d'avaluació realitzat al programa  “Activa Cultural”,  una experiència en la que han col·laborat l'Hospital General , Las Naves i el Museu d’Història de València.

 

El Programa ACTIVA és una experiència pilot que es ve desenvolupant en la nostra ciutat des de 2017, a iniciativa de l'Hospital General de València. L'objectiu inicial d'este projecte era promoure l'activitat física en persones majors des de la seua prescripció per atenció primària, impulsant iniciatives innovadores en àmbits com el foment de l'autonomia i l'envelliment actiu. En el cas d'ACTIVA-Cultural, a més, com a innovació, es va ampliar esta prescripció incloent activitats culturals, considerant els beneficis que estes poden aportar als seus participants, tals com el foment de les relacions socials, evitar l'aïllament, millorar els seus coneixements culturals, i altres efectes que incidixen en el benestar mental i psicològic.

 

El programa ACTIVA_Cultural es va presentar en el MhV el passat 9 de maig, amb la participació de les tres entitats que col·laboren en el projecte.

 

Posteriorment, el Museu d’Història de València, va col·laborar en el programa amb la realització d'una sèrie de visites guiades, en les quals s'explicava als participants la història de la ciutat, amb especial atenció als hàbits de salut dels valencians al llarg del temps, així com les fites més rellevants del museu i del seu entorn.

 

Un grup de professionals de Las Naves ha sigut l'encarregat de realitzar l'avaluació final del programa, amb l'objectiu d'analitzar la utilitat d'esta experiència per a contribuir a les finalitats que es proposa així com estudiar les possibilitats de replicar, fins i tot escalar, esta iniciativa.  Els resultats d'este informe es presentaran dimarts vinent, 6 de novembre, en l'edifici de Las Naves, amb la intervenció de representants de les tres entitats que han participat en el projecte així com d'altres experts en actius per a la salut.

 

Pots accedir al programa complet i inscripcions en este enllaç.