Conversatorio con:
Ricard Pérez Casado - Vicente González Mostoles - Fernando Puente Roig - Alberto Peñín Llobell - Antonio Pérez Ferrer - Jose María Tomás Llavador, i
ANTONIO FONT ARELLANO – Doctorat Honoris Causa per la UPV
Divendres vinent, 20 de maig, es procedirà a la investidura d'Antonio Font com a Doctor Honoris causa per la Universitat Politècnica de València. Una ocasió única per a reivindicar l'Urbanisme com una activitat noble, pròpia d'una societat madura i civilitzada capaç de pensar en el seu futur i organitzar el seu entorn assegurant la qualitat de vida dels seus components, i per a fer una reflexió retrospectiva i d'actualitat, abordant aspectes interessants més enllà del protocol acadèmic estricte.
Per això, des del Departament d'Urbanisme de la Universitat Politècnica de València, s'han organitzat tres conversatorios sobre aspectes importants relacionats, reunits amb l'epígraf “Reivindicació de l'Urbanisme: Gestió pública, Investigació i ensenyament, València passat i present”
El dijous, 19 de maig, a les 18 h., tindrà lloc en el Museu d’Història de València el tercer i últim dels conversatorios organitzats: “Reivindicació de l'urbanisme. València, passat i present: La urbanística valenciana de la transició”
Moderat per Vicente Gonzalez Móstoles, membre del Consell Valencià de Cultura -que intervindrà telemàticament per trobar-se fora de València en aqueixos dies- el conversatorio comptarà amb la participació d'Alberto Peñín, membre de l'Acadèmia de Belles arts de Sant Carles; Ricard Pérez Casado, exalcalde de València, com a protagonista del municipalisme democràtic; Antonio Ferrer, arquitecte i urbanista que va exercir des de la Diputació de València; José Mª Tomás, arquitecte implicat en la creació de l'empresa municipal AUMSA, i de Fernando Puente, primer coordinador del Departament d'Urbanisme de la UPV.
Aquest esdeveniment pretén repassar l'ocorregut a València els anys anteriors a mil nou-cents huitanta-quatre, incloent tant el període de la Transició com de construcció mateixa de l'administració urbanística dels ajuntaments democràtics, amb la intenció de revisar un temps insuficientment valorat malgrat la seua transcendència i, en tot cas, coincident -per la fita temporal- amb la visita a la nostra ciutat d'Antonio Font per a impartir una conferència dins de l'assignatura dedicada al Planejament Urbà en el primer màster d'Urbanisme promogut des del Col·legi d'Arquitectes.
La fórmula del conversatorio permet que s'aporten amb naturalitat les idees, i que l'obertura del format convide a tots els participants a fer aportacions valuoses per al debat. L'assistència és lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala. Se seguiran les mesures de seguretat COVID-19 vigents en aquest moment.
ESDEVENIMENTS ASSOCIATS:
- Dimecres, 18 de maig, a les 18 h., en el Museu de Belles arts de San Pio V i organitzat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana (COACV): “El futur de l'Urbanisme a la Comunitat Valenciana”
En un escenari idoni, per a reivindicar l'Urbanisme com un “art cívic”, el Degà COACV, Luís Sendra, introduirà aquest conversatorio. Com a convidats es compta amb representants de l'Administració Urbanística de la Generalitat, del Consell Social de la UPV i de les associacions de professionals i promotors, a més de la de l'homenatjat Antonio Font, en aquell temps expert urbanista amb reconeixements nacionals i internacionals que han acreditat la seua figura.
- Dijous, 19 de maig, a les 12,30 h.: Conversatorio a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de València: “Territoris Urbans”
En la ETSAV, conduirà la trobada Javier Pérez, Director del Departament d'Urbanisme. En la taula: els professors Carles Llop i José Mª Ezquiaga, acompanyats del Catedràtic Ricard Pie i de la professora Lorena Maristany, i amb la participació telemàtica del també catedràtic d'Urbanística Ramón López de Lucio. Igualment es compta amb l'assistència del professor Antonio Font.
- El divendres, 20 de maig, a les 12 h., tindrà lloc, en el Paranimf de la UPV l'Acte de nomenament com a Doctor Honoris causa per la Universitat Politècnica de València de Sr. Antonio Font Arellano.
INFORMACIÓ:
- Museu d’història de València: 963 70 11 05 - 963 70 11 78
- Universitat Politècnica de València: 963 87 70 00 / Protocol ext: 79846