8 MARÇ - Dia Internacional de les dones. Activitats en línia. NA CARROÇA DE VILARAGUT.

8 MARÇ - Dia Internacional de les dones. Activitats en línia. NA CARROÇA DE VILARAGUT.

 

Audiovisuals : “Dones del passat, dones del present”

 

Com ja vos vam anunciar, el Museu d´història de València ha preparat material audiovisual per a celebrar el 8 M, amb el qual descobrir i visibilitzar el llegat de dones de diferents èpoques que van tindre un paper rellevant en la història de la nostra ciutat. Les seues particulars històries ens permeten reflexionar sobre la situació de la dona a través del temps.

 

Editem hui el segon vídeo, en el qual vos parlem de Na Carroça de Vilaragut, (València, 1356?-1423) Na Carroça, senyora d’Albaida, Carrícola i Corbera, va pertànyer a la noblesa valenciana i es va convertir en una de les persones més influents de la Cort reial a la fi del segle XIV, en arribar a ser la dama favorita de la reina Violant de Bar, esposa de Joan I (Rei d'Aragó, València, Mallorca, Sardenya i Còrsega, i comte de Barcelona, Rosselló i Sardenya. Fill i successor de Pere IV i de Leonor de Sicília)

 

Aquest és l'enllaç.

 

Esteu atents/es, l'últim vídeo es publicarà diumenge vinent, 14 de març, tancant així la nostra setmana d'activitats en línia pel 8M.