CONFERÈNCIA "El patrimoni cultural de Xina i els seus Museus en l'actualitat"

CONFERÈNCIA "El patrimoni cultural de Xina i els seus Museus en l'actualitat"

Dos cultures diferents unides per una gran celebració: l'any nou xinès es dóna cita en el Museu d'Història de València.

 

Dijous vinent, 19 de febrer, s'inicia l'Any Nou xinès, o Festa de la Primavera. A les dotze de la nit comença l'any 4713 segons el seu calendari, que correspon amb l'Any de la Cabra de Fusta. Durant dos setmanes se succeixen les celebracions, que culminen el quinzè dia del primer mes, amb l'anomenada Festa de les Llanternes. És un període d'alegria, de reunió familiar, d'àgapes i focs artificials.

 

L'Any Nou Xinès és una de les festes més importants per a la comunitat xinesa, dins i fora de les seues fronteres. Xiquets i adults celebren esta tradició de més de 4.000 anys on s'acomiada a l'hivern i es dóna la benvinguda a la primavera. Esta celebració ve carregada de tradicions que s'organitzen dins i fora de casa.

 

El Museu d’Història de València, en la seua línia de ressaltar els valors de la multiculturalitat, vol sumar-se a la festivitat, una iniciativa que es va iniciar el passat any amb la realització de diferents activitats, comptant amb la col·laboració de l'Institut Confucio de la Universitat de València, de la comunitat xinesa de la nostra ciutat i del C.A.I. (Centre de Suport a la Immigració)

 

Dimecres vinent, 11 de febrer, a les 18:30h., tindrà lloc en la Sala d'usos múltiples del MhV una conferència amb el títol “El patrimoni cultural de Xina i els seus museus en l'actualitat”, a càrrec d'Andrea Pappier, Secretària General i Coordinadora Cultural de l'Institut Confucio-Universitat Nacional de la Plata (Argentina).

 

Andrea Pappier, arquitecta de formació (Fac. d'Arquitectura i Urbanisme UNLP-1991) ha coordinat el Centre d'Estudis Xinesos de l'Institut de Relacions Internacionals (IRI-UNLP) des de 2007 a 2011. Ha participat en projectes de recerca, coordinat i exposat en diferents jornades i congressos nacionals i internacionals, i participat com a professora convidada en actes relacionats amb la cultura xinesa, art i disseny, immigració xinesa i les seues interaccions culturals, així com sobre les relacions internacionals de Xina en l'àrea cultural.

 

Entrada lliure i gratuïta, fins a completar la capacitat de la sala.

INFORMACIÓ: 963.70.11.05

 

El programa complet d'activitats organitzades per a enguany per l'Institut Confucio–Universitat de València.