Dia Internacional de la Dona. Activitats en el MhV

Dia Internacional de la Dona. Activitats en el MhV

 

Diumenge vinent, 8 de març, com és habitual en el Museu d’Història de València, tornem a celebrar el Dia Internacional de la Dona sumant-nos i secundant multitud d’iniciatives.

Dins de les activitats programades per a esta celebració, el MhV ha organitzat les següents al llarg de tota la setmana:

 

  • Dijous, 5 de març - 17 h. Visita guiada a l’exposició permanent del museu. Activitat per a tots els públics.

 

  • Dissabte, 7 de març – 17h. Taller Histolab: «Una mirada al passat, en clau femenina»  Activitat-taller orientat a públic adult / familiar.

Els tallers Histolab són un laboratori per a la difusió i la investigació de la història a partir de diverses fonts, pensat especialment per a la trobada, la cooperació o l’intercanvi d’informació i experiències entre les persones participants.

En ocasió del Dia Internacional de la Dona aprendrem a treballar amb les imatges com a font d’informació mitjançant una col·lecció de fotografies de procedència diversa i que tenen com a protagonistes dones del segle xx.

D’esta manera, s’obté un testimoniatge directe sobre la situació de la dona en el període en el qual van ser preses les imatges, de manera que es pot analitzar la indumentària, els elements arquitectònics, el paisatge social i altres elements que formen part de cada fotografia.

 

  • Diumenge, 8 de març - a les 11.00 i a les 12.30 h. «En perspectiva de gènere» Activitat per a tots els públics.

Visita guiada centrada en algunes peces de la col·lecció permanent del MhV, que es recullen en l’itinerari del projecte «Relectures. Itineraris museístics en clau de gènere».

(http://relecturas.es/proyecto/)

Convidem les persones participants a reflexionar sobre el paper de la dona, els mites patriarcals o  la desigualtat social entre hòmens i dones.

 

Totes les activitats són gratuïtes. És necessària reserva prèvia. La participació en estes inclou l’entrada gratuïta al museu, sempre que es reserve plaça abans que comence l’activitat.

 

INFORMACIÓ I RESERVES:  963 701 105