Dia Internacional de la Pau. Junts per la pau: Respecte, seguretat i dignitat per a tothom

Dia Internacional de la Pau. Junts per la pau: Respecte, seguretat i dignitat per a tothom

   Dia Internacional de la Pau, 21 de setembre de 2017, 19:00 h.

 

 

   El proper 21 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Pau, una efemèride reconeguda per l'Assemblea General de les Nacions Unides des de 1993, que cada dia és més necessari reivindicar donades les contínues vulneracions d'este dret essencial i l'aparició de nous conflictes.

   El lema d'enguany és “Junts per la pau: respecte, seguretat i dignitat per a tothom”, i se centrarà a mobilitzar a la ciutadania mundial perquè done el seu suport als refugiats i migrants. S'insistirà en el valor de la solidaritat i es ressaltaran els beneficis que els migrants aporten a les economies i als països, a més d'abordar les preocupacions legítimes de les comunitats d'acolliment.

   Són moltes les entitats valencianes que treballen en favor de la pau, cadascuna d'elles des del seu particular camp d'actuació. En el Museu d’Història hem volgut reunir a algunes d'elles en una TAULA REDONA que tindrà lloc el dijous 21 de setembre, a les 19 hores, per a escoltar la seua visió del problema, els objectius que tenen entre mans i les limitacions que troben a la seua tasca.

   Abans de l'inici de la taula redona, es presentarà l'exposició “Colòmbia, la pau esquiva”, a la qual es realitzaran visites guiades en els dies següents, que s'anunciaran prèviament.

 

  Programa de la Jornada:

  19:00.- Presentació de l'exposició: “Colòmbia, la pau esquiva”

  19:30.- TAULA REDONA sobre el tema: Respecte, solidaritat i dignitat per a tots, amb la participació de

          - Pau Barés, Amnistia Internacional (València)

          - Mila Font, Médicos Sin Fronteras CV

          - Jaume Durà, CEAR PV