DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2021. Programació d'activitats.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2021. Programació d'activitats.

 

 

El proper 18 de maig la comunitat museística mundial celebrarà, com cada any, el Dia Internacional dels Museus, en esta ocasió amb el lema: “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”.

 

El MhV, com és habitual,  ha preparat una programació especial, en la qual vos animem a participar:

 

 

  • Visita guiada a l'exposició temporal “Línia de flotació", de Rocío Villalonga.

Dissabtes 8, 15, 22 i 29 de maig. De 10.00 a 13.30 (cada 30 minuts).

Diumenges 9, 16, 23 i 30 de maig. De 10.00 a 13.00 (cada 30 minuts).

Dirigida a tots els públics, encara que es recomana per a públic adolescent i adult.

El punt de partida de la visita és reflexionar sobre la identitat dels migrants a través del Mediterrani, i les complexes realitats de soledat, aïllament i desarrelament als quals moltes vegades s’enfronten.

Activitat gratuïta. Necessària reserva prèvia.

 

  • Micro-visites. Atenció al visitantDimarts, 18 de maig (DIM). D'11 a 14 h. i de 17 a 19 h.

Servei especial d'atenció i informació al visitant. Un/a educador/a, situat en la zona de recepció del museu, atendrà les consultes, dubtes, preguntes i curiositats dels visitants, oferint-los una informació precisa del tema que més les interesse (peces destacades, períodes històrics, recorreguts recomanables en funció de les edats, etc.)

 

  • Taller. Conte. “Tots som viatgers, tots som migrants”  Diumenges 9, 16, 23 i 30 de maig.

A les 11.30 h. (en valencià) i als 12.30 h. (en espanyol).  Duració: 30 minuts.

Pùblic infantil. Es recomana a partir de 5 anys i fins als 10.

La realitat dels migrants i refugiats és coneguda pels mes xicotets d'una manera fraccionada: imatges en televisió, en els periòdics, converses a casa...

Mitjançant diverses històries de grans viatgers per ells/es coneguts (com Simbad, Gulliver, Marco Polo, …) s'acostaran a aquesta realitat i reflexionaran sobre la migració en l'actualitat, a partir de les seues pròpies històries. Finalment, participaran en la creació d'una obra efímera fent un vaixell de paper, en el qual escriuran un missatge personal, que quedarà exhibit en el museu.

Activitat gratuïta. Necessària reserva prèvia.

 

 

INFORMACIÓ i RESERVA DE PLACES:   963 70 11 05

 

 

Vos convidem, a més, a conéixer les programacions que es realitzaran en la resta dels museus i monuments municipals, dependents de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

Totes les activitats són gratuïtes, algunes d'elles d'assistència lliure mentre que per a unes altres serà necessària reserva prèvia, la qual cosa s'especificarà en la programació de cada museu.