Històries i llegendes en el museu. Activitats per a públic infantil i familiar.

Històries i llegendes en el museu. Activitats per a públic infantil i familiar.

 

 

Este cap de setmana comença en el MhV la programació especial dirigida al públic infantil i familiar per als mesos de juny a agost, al costat de les visites guiades a les exposicions permanent i temporal.

 

 

 

Cada setmana realitzarem una lectura animada diferent i un recorregut temàtic per a revelar als més xicotets els secrets ocults del MhV. Ens endinsarem en el passat per a descobrir que a la nostra ciutat també van existir molts dels llocs descrits en els contes i llegendes.

Amb esta activitat, els xiquets i xiquetes s'inicien en la cerca d'informació, a través dels objectes i peces del museu, acompanyats pels personatges de les narracions, i descobreixen la importància de conéixer la nostra història i, des del treball en equip i l'aprenentatge didàctic, aprenen a valorar el patrimoni que ens envolta.

 

 

Històries i llegendes en el museu.  Programa per a juny:  dissabtes i diumenges, a les 12 h.

 

• Tirant lo Blanch: dissabte 5 (en espanyol) i diumenge 6 (en valencià)

• Hèrcules: dissabte 12 (en espanyol) i diumenge 13 (en valencià)

• L'illa del tresor: dissabte 19 (en espanyol) i diumenge 20 (en valencià)

• La volta al món en 80 dies: dissabte 26 (en espanyol) i diumenge 27 (en valencià)

 

 

Aquest cap de setmana, comencem amb el relat de “Tirant lo Blanc”.

Els seus principals personatges: Tirant i Carmesina, ens acompanyaran en la visita a l'exposició permanent del MhV per a conéixer una part molt interessant de la nostra història, a través d'algunes de les peces més rellevants de la col·lecció del museu.

 

 

Tirant lo Blanc és el títol original de la novel·la cavalleresca de l'escriptor valencià Joanot Martorell, publicada a València en 1490 (Segle d'Or valencià). És un dels llibres més importants de la literatura universal i obra mestra de la nostra literatura.

La narració comença amb les aventures de Guillem de Vàroic, que instruix a Tirant en les normes de la cavalleria. Tirant, l'heroi, és armat cavaller després de diferents combats singulars contra reis, ducs i gegants, i viu nombroses aventures a Anglaterra, França, Sicília i Rodes, assetjada esta pels genovesos i el sultà del Caire, que són derrotats per Tirant. Seguixen les seues aventures a Jerusalem, Alexandria, Trípoli i Tunísia, que també conquesta.

 

 

Activitat gratuïta. Places limitades. Necessària reserva prèvia.

Edat recomanada: de 6 a 12 anys.

Duració: 45 minuts.

 

Condicions per a l'activitat:

- reserva la/les teva/es plaça/es

- recorda portar la teua màscareta (és obligatòria en els espais públics)

- cal mantindre la distància mínima interpersonal de seguretat

- es recomana portar llapis o bolígraf personal.

 

 

Informació i reserves: 963 70 11 05.