VISITES GUIADES i ACTIVITATS/TALLERS PER A TOTS ELS PÚBLICS.

VISITES GUIADES i ACTIVITATS/TALLERS PER A TOTS ELS PÚBLICS.

 

PROGRAMACIÓ JUNY - 2022

 

Ja ha arribat el mes de juny, amb noves propostes per a visites guiades, activitats i tallers dirigits a tots els públics i al públic familiar. Continuen sent totes gratuïtes i limitades a l'aforament, per la qual cosa és necessària reserva prèvia.

 

I recordar-vos que continuem mantenint la normativa Covid vigent, que s'anirà actualitzant a cada moment, per si poguera afectar la realització d'estes activitats.

 

 

PROGRAMACIÓ

 

  • Dissabtes 4, 11, 18 i 25 de juny.

 

 

> A les 11 h.: EXPLORA EL MUSEU. Públic adult / familiar. Duració: 50’

Visita guiada a l'exposició permanent, acompanyada d'educador/a, per a conèixer el museu i aprendre diferents aspectes sobre la història, la societat i la cultura valenciana.

 

> A les 12.30 h. Vine a jugar en família: SEGUEIX LA PISTA!! Tots els públics. Duració: 1 h.

Una breu visita a l'exposició permanent, seguida d'un recorregut pels principals espais del museu, realitzant activitats amb diversos reptes a superar, en la qual els/les participants treballaran en equip.

Activitat dirigida a públic familiar amb la intenció de fomentar l'aprenentatge mutu mitjançant dinàmiques d'interacció.

 

 

  • Dissabte 18 de juny – 17.30 h. Especial Histolab: “MUSIVARIUS”

Activitat-Taller gratuïta, orientada a públic familiar i infantil. Places limitades. Necessària reserva prèvia.

Recomanat a partir de 6 anys. (Els menors de 6 anys, han d'anar acompanyats d'un adult) Duració: 1 h.

 

Com en mesos anteriors, el dissabte 18, a les 17.30 h., es realitzarà el taller mensual Histolab, que en aquesta ocasió es dedica als mosaics.

 

Considerats com a pintures fetes de pedra, són elements decoratius per als espais arquitectònics, i van arribar a ser un art molt benvolgut i difós en l'antiguitat. Encara que els mosaics no són una invenció dels romans, ja que s'han trobat en diferents cultures anteriors, aquests van aconseguir convertir-los en habituals en tots els edificis, tant públics com privats, per a revestir paviments, murs o parets.  El terme mosaic (obra artística de les muses) prové del llatí, i és una tècnica a mig camí entre la pintura i el taulell, creada amb xicotetes peces de pedra o ceràmica vidriada de diferents formes i colors anomenades tessel·les, unides amb algeps o calç, fins a aconseguir el disseny decoratiu desitjat.

 

En aquesta activitat-taller podràs conèixer la tècnica musivària: com s'elaboraven els mosaics, diferents tipus, quines estades ocupaven, quins motius decoratius s'empraven, o bé quins eren els temes plasmats més habituals. A més, dissenyaràs i elaboraràs el teu propi mosaic.

Preparat/da?... Veus pensant ja el teu propi disseny…

 

 

  • Diumenges 5, 12, 19 i 26 de juny.

 

> A les 11.00 h. EXPLORA EL MUSEU. Públic adult /familiar. Duració: 50’

Visita guiada a l'exposició permanent, acompanyada d'educador/a, per a conèixer el museu i aprendre diferents aspectes sobre la història, la societat i la cultura valenciana.

 

> A les 12.30 h. Vine a jugar en família:  UNA MALETA EN EL MUSEU, ens acosta aquest mes a: “LES RONDALLES”.

Activitat orientada al públic infantil i familiar. Duració: 1 h.

 

Visita breu a l'exposició permanent de la mà dels personatges de diferents relats dramatitzats, les històries dels quals es vinculen a diferents objectes o peces que s'exposen en el museu, per a conèixer les principals etapes de la història de València. Posteriorment, es realitza una dinàmica en la qual les famílies treballen en equip.

En esta ocasió parlarem de “rondalles”, narracions breus d'origen popular que combinen elements reals amb uns altres de fantasia o de llegenda. Solen tindre una trama molt senzilla, amb situacions i personatges comuns a molts pobles i cultures diferents.

Aquests relats s'han dirigit, especialment, a l'entreteniment dels més xicotets, algunes vegades amb intenció moralitzadora o educativa, per a transmetre valors relatius a les persones, al món, o a la naturalesa.

Històries o contes, generalment de caràcter anònim, les “rondalles” pertanyen a un patrimoni popular col·lectiu que remet ocasionalment a la tradició del folklore universal, sent una excel·lent eina per a transmetre coneixements i experiències, així com per a potenciar l'univers fantàstic de xiquets i xiquetes.

 

 

INFORMACIÓ i RESERVES: 963 70 11 05