Inauguració de l’exposició: “La Maternitat suïssa d’Elna: un bressol d’humanitat enmig de la barbarie”

Inauguració de l’exposició: “La Maternitat suïssa d’Elna: un bressol d’humanitat enmig de la barbarie”

La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, presenta el 4 de març a les 12:00 hores, en el refugi del carrer dels Serrans, “La Maternitat suïssa d’Elna: un bressol d’hunamitat enmig de la barbarie”, que es podrà visitar fins al 30 d'abril.

 

L’exposició, que s’emmarca dins dels actes del Dia Internacional de la Dona, ens conta la història d’Elisabeth Eidenbenz, qui va ser un suport d’enorme vàlua per als refugiats espanyols exiliats a França cap al final de la Guerra Civil. Un exili del que enguany s’acomplixen 80 anys. Conscient de les terribles condicions dels camps d’internament de la zona de Perpinyà, l’Elisabeth va organitzar una Maternitat al poblet d’Elna per a atendre les dones embarassades i els seus fills.

 

Més de 500 xiquets i xiquetes van nàixer en la Maternitat suïssa d’Elna, la majoria espanyols però també d’altres nacionalitats. Elisabeth va ajudar igualment les mares jueves i gitanes que fugien de la persecució nazi, fent tot el possible per amagar-les, a elles i als seus nadons, salvanto-los així d’un previsible destí funest.

 

Horaris de visita:

Dimecres a dissabte: 18.00 a 20.00 hores

Diumenge: 11.00 a 13.00 hores

 

Entrada lliure i gratuïta

 

Copyright Fotografies: Fonds Elisabeth Eidenbenz - Ville d´Elne©