La “Escuela de Acogida” en el MhV

La “Escuela de Acogida” en el MhV

Els participants en el programa voluntari “Escuela de Acogida” del Centre de Suport a la Immigració (CAI), han visitat el MhV, participant activament en el recorregut per l'exposició permanent en el qual han sigut acompanyats per Javier Martí, director del museu.

La “Escuela de Acogida” del CAI, pertanyent a la Delegació de Benestar Social, Educació i Esport de l'Ajuntament de València, pretén proporcionar coneixement sobre la societat valenciana a les persones que vénen a residir a la nostra ciutat, per a facilitar la seua integració.

Des de fa anys el MhV ve col·laborant amb aquest projecte emprant la història com a marc de referència per a explicar que, d'una manera o d’un altra, totes les cultures ens han arribat de fora. O, dit d'una altra manera, que tots som immigrants en certa manera.

A través d'una xarrada en la qual es recorden llegendes arrelades en els valencians i valencianes, d'una discussió sobre les mateixes, i d'una visita comentada a algunes parts del museu, es posa en valor l'experiència personal de cada participant, integrant aquesta en la memòria comuna.

El Centre de Suport a la Immigració té programades per a enguany dues noves edicions d'aquesta enriquidora experiència.