Relectures. Itineraris museals en clau de gènere

Relectures. Itineraris museals en clau de gènere

 

El Museu d’Història de València participa en “Relectures. Itineraris museals en clau de gènere”, un projecte de la Universitat de València, subvencionat per la Generalitat Valenciana, en el qual s'analitzen diverses peces claus de 6 museus de València i àrea metropolitana per a estudiar-los des d'una perspectiva de gènere.

 

El projecte Relectures, concebut inicialment des del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Suntuaries “González Martí”, està pensat com un diàleg continu entre el museu i el seu entorn, i proposa una ruta cultural que connecta diversos museus tant de Belles arts com d'Etnografia o Història, i, d'altra banda, permet connectar València ciutat i municipis de l'Horta Sud, com Mislata, Torrent i Aldaia.

 

Amb el MhV, hi participen el Museu Nacional de Ceràmica, el Museu de Prehistòria de València, el Museu Valencià d’Etnologia, el Museu del Palmito d’Aldaia i el Museu Comarcal de l'Horta Sud - Josep Ferrís March de Torrent.

 

Feminitat, masculinitat, estereotips, rols assignats… són alguns dels temes que es tracten en este projecte, amb l'objectiu d'oferir mirades diverses dirigides a les col·leccions que alberguen cadascun dels museus participants, amb la intenció de generar nous discursos que permeten al visitant reflexionar sobre el paper de la dona, dels mites patriarcals o de la desigualtat social entre homes i dones.

 

Visitar estos museus és reflexionar sobre el paper de la Història en esta matèria i qüestionar-nos el nostre paper en el foment d'estes actituds.

 

El projecte es presentarà el pròxim dia 8 de febrer, a les 11 h., en el Museu Comarcal de l'Horta Sud - Josep Ferrís March de Torrent.

 

+ info:  http://relecturas.es/