Tertúlia amb David Marote "FILOSOFIA I CAFÉ"

Tertúlia amb David Marote "FILOSOFIA I CAFÉ"

El proper 28 de setembre a les 20:00h, al Museu d’Història de València, David Marote ens oferirà una conferència amb el café i la filosofia com a protagonistes. Abans, podreu disfrutar d'una visita per la nostra exposició "Ens fem un café?" a les 19:00h.

 

Complementant l’exposició “Ens fem un café”?, esta activitat pretén recollir els pensaments, ideologies i altres lletres nascudes en els cafés.

 

Des de la seua aparició en l’escena urbana europea al segle XVII, els cafés han acollit molts dels moviments culturals de la Modernitat: enciclopedistes i romàntics, bohemis i impressionistes, conspiradors i revolucionaris de tota mena han compartit taula i café. Però, com es va forjar la llegenda d’estos temples seculars? Què queda d’aquells vells cafés on la vida intel·lectual va tindre el seu cau?.

 

Diuen que la Revolució Francesa va començar en el Café de Foy quan Camille Desmoulins, pujat damunt d’una taula, va arengar a les mases al crit de “A les armes!”. Conten també que la llarga i prolífica amistat entre Engel i Marx va iniciar-se en el Café de la Régence. Poc després “un fantasma recorria Europa”. Així doncs, des de finals del segle XVIII, els cafés han marcat no solament la vida intel·lectual d’Europa sinó també el seu destí polític.

 

Als anys 40 del segle XIX començà a sorgir a París una nova paraula per a referir-se a determinats individus i a la seua forma de vida: ha nascut la bohème. Quí són estos bohemis? I per què passen els dies als cafés?

 

David Marote ens parlarà i profunditzarà més sobre tots estos temes que prometen ser molt interessants i, de segur, despertaran l’interés del públic assistent.

 

David Marote és llicenciat en Filosofia per la Universitat de València. Especialitzat en Estètica i Teoria de l'Art, ha centrat els seus treballs de recerca en la producció literària de les Avantguardes del segle XX. És membre fundador de Lletra Salvatge, associació cultural dedicada a l'anàlisi del sector editorial, amb especial èmfasi en el llibre com a nexe social o l'aplicació d'eines digitals a les formes tradicionals d'animació lectora.

 

Entrada lliure i gratuïta

 

INFORMACIÓ: 695.500.290  -  963.70.11.05