Coneix el museu

El museu està dedicat a la història de la ciutat de València, des dels seus orígens a l'actualitat.
A l'entrada, després de passar el mostrador de Recepció, trobaràs un plànol on situar-te. És senzill, encara que al principi puga sorprendre't el "bosc" de pilastres que pobla l'espai. Llig la Història de l'edifici si vols saber la raó d'esta peculiar disposició.

 

                                           

      

Si avances uns passos, observaràs al fons un bell mosaic romà amb el rostre de Medusa en el centre. Va ser trobat en una domus excavada a mitjan segle XX en el carrer del Rellotge Vell, i és l'emblema del museu.
En aquest punt estàs a l'Àgora o espai central del museu. A la dreta tens l'exposició permanent, al davant la mediateca i a l'esquerra la sala d'exposicions temporals i la sala d'usos múltiples.
L'exposició permanent comença per la València viscuda, on es mostren diverses projeccions que evoquen el passat recent de la ciutat. A través d'ella entrem en la Màquina del Temps.

 

La Màquina del temps
La Màquina del temps està situada en el cor del museu i en ella podràs conèixer l'aspecte de la ciutat al llarg de la seua història. Un gran volant, de maneig intuïtiu, et permet seleccionar l'idioma i la forma de navegació. “Períodes històrics” ens endinsa en les huit etapes en què, de forma convencional, hem dividit la història de la ciutat, mostrant-nos els espais urbans més rellevants a cada moment i explicant-nos les circumstàncies de cadascun d'ells. “Temes clau” aborda diferents aspectes importants de la història, l'urbanisme, l'economia o la societat al llarg de les successives etapes històriques. Finalment, “Resum” ens exposa un extens panorama sobre la història de la ciutat.

 

                                     

 

L'exposició permanent
A continuació podem visitar l'exposició permanent, que comença en època romana (Valentia). En cada bloc trobarem dos escenografies i una sèrie de vitrines disposades al seu voltant. En les escenografies es projecten escenes dramatitzades que recreen moments quotidians del passat. Davant de cadascuna d'elles, un mostrador explica la trama argumental i presenta als personatges; en el centre, un display permet escollir les diferents escenes. En l'apartat Història viva  pots conèixer en profunditat les qüestions històriques que hi ha darrere de cada escena i la vida de cada personatge.
Les vitrines exhibeixen una àmplia col·lecció d'objectes, obres d'art i documents representatius de la seua època. Fes el recorregut seguint l'ordre que t'indica el plànol si vols veure la totalitat de l'exposició permanent.

Si desitges fer una visita més ràpida, pots senzillament veure les vitrines, sense detenir-te en les escenografíes.