JOCS TRADICIONALS. Les "Pasqües" a València.

JOCS TRADICIONALS. Les "Pasqües" a València.

 

 

Com sabeu, les Pasqües comencen el diumenge de Pasqua, dia en què acaba la Setmana Santa, i s'allarguen durant huit dies, finalitzant amb la celebració de Sant Vicent. Una festa important al llarg de tota la Comunitat Valenciana, on tenim tradicions molt antigues que hui dia encara es practiquen, però que estan en “perill d'extinció”.

 

Plats com el potatge de cigrons amb espinacs, abadejo i ou dur, el Divendres Sant, o el costum de menjar-se la mona, el «panquemao», els ous i la llonganissa, en els berenars de Pasqua, eren tradicions molt arrelades, que s'han transmés durant generacions.

 

Per als xiquets i xiquetes, els dies de Pasqua eren l’ocasió perfecta per a jugar amb els amics, al carrer o al camp, a jocs com el canut, les birles, les boletes, a saltar a la corda, al mocador o al sambori, per als quals només era necessari tindre ganes de jugar.

 

Des del MhV vos proposem recuperar una part d'estes tradicions, i aprofitar estos dies de Pasqua per a que els pares i els avis ensenyen als més menuts com és divertia la xicalla abans de l’era tecnològica, practicant jocs que, a més de la diversió, tenen un sentit educatiu i ens ensenyen a cooperar i a compartir.

 

Deixant de costat, per uns dies almenys, ordinadors, tablets i mòbils, convidem a grans i menuts a seguir jugant amb estos jocs tradicionals, una part de la nostra cultura popular que ens recorda qui som i d’on venim.

 

Esperem que ho passeu d’allò més bé amb esta sèrie de vídeos que hem preparat sobre «jocs tradicionals», que anirem compartint en les nostres xarxes durant els dies de Pasqua.

 

 

Enllaç als vídeos de Jocs tradicionals: