El dia 20 de febrer, a les 19 h., Virginia Luque Gallegos presentarà el seu llibre “El legado de Al-Ándalus. La herencia andalusí y morisca en el Magreb”, una obra en la qual relata les aportacions i influències de la cultura musulmana hispana al Magrib, tot un llegat que ha influït en l'arquitectura, l'urbanisme, les tradicions artesanals, les manifestacions artístiques, la llengua, la gastronomia, la música, … obres i pensament que continuen evolucionant.
Virginia Luque Gallegos, és Màster en arquitectura i patrimoni històric, historiadora i investigadora sobre al-Àndalus i les seues connexions amb el món àrab. És membre de la xarxa d'experts en patrimoni cultural. Gestora cultural, comissària d'exposicions i autora de més d'una desena de publicacions sobre estes temàtiques, a més d’escriure en alguns mitjans espanyols de premsa digital.
El seu blog «El divan de Nur» ve a ser un lloc virtual per a la catarsi, un espai de relaxació i reflexió, que té els seus orígens en l'antiguitat, i que en l'arquitectura palatina islàmica constitueix una estada privada comuna per al repòs i el delit.
En el seu últim llibre “El legado de Al-Ándalus” s'exposen els vincles entre andalusís i moriscos amb el Magrib, així com la manera en la qual el seu llegat, forjat a través dels segles, constituix un valuós tret d'identitat. No solament com un patrimoni tangible de les terres on estos es van assentar, sinó com a herència viva, símbol i evocació en el món arabo-islàmic.
Intervindran en l'acte, a més de Virginia Luque, el Director del Museu d'Història de València, Javier Martí; l'arqueòleg Vicent Lerma, comissari de l'exposició "L'argila de la mitja lluna"; Antonio Chaves, responsable de programació de la Fundació Tres Culturas del Mediterráneo i Lola Bañón, directora de la Fundació ACM.
Col·labora la Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (FACM), una xarxa que promou el diàleg, la proposta i l'acció ciutadana, fomentant els valors democràtics de llibertat, pau i respecte a la diversitat.
Entrada lliure i gratuïta, limitada a la capacitat de la sala.
INFORMACIÓ: 963 70 11 05