Fins el 9 de gener de 2022. "IBN GABIROL" Exposició temporal basada en el còmic de Miguel B. Nuñez,

Fins el 9 de gener de 2022. "IBN GABIROL" Exposició temporal basada en el còmic de Miguel B. Nuñez,

 

L'AJUNTAMENT DE VALÈNCIA I LA XARXA DE JUERIES D'ESPANYA HOMENATGEN A IBN GABIROL

 

 

València va celebrar ahir, 3 de novembre, una completa jornada cultural en la qual va retre homenatge a la figura de Ibn Gabirol, poeta, pensador i gran filòsof medieval.

 

 

L'Ajuntament de València i la Xarxa de Jueries d'Espanya, amb la col·laboració de la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya, van viure ahir dimecres, 3 de novembre, una emotiva jornada recordant la figura de Ibn Gabirol, personatge vinculat a la ciutat en la qual va viure els seus últims anys, i de qui es commemora en 2021 el mil·lenari del seu naixement.

 

La Jornada, que va tindre lloc en el Museu d’Història de València i va ser retransmesa per streaming (Canal YouTube Museu d'Història de València), va homenatjar el savi i intel·lectual amb diverses activitats que es van iniciar amb la inauguració de l'exposició “Ibn Gabirol”, basada en el còmic de Miguel B. Nuñez, i que va ser cedida per a l'ocasió per la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya. En clau didàctica i dirigida a tots els públics, l'exposició narra la vida d'aquest personatge fonamental en la cultura sefardita del segle XI.

 

La presentació de l'acte, amb el qual es va voler donar visibilitat a l'aportació de la cultura jueva a la Comunitat Valenciana, va comptar amb la presència de Gloria Tello, Regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València; Darío Moreno, Alcalde de Sagunt, única ciutat de la Comunitat Valenciana que pertany a la Xarxa de Jueries d'Espanya i que va albergar la major aljama del Regne de València ; i, per a finalitzar, la intervenció de Isaac Sananes, President de la Comunitat Israelita de València.

 

La Jornada va continuar ampliant aspectes importants de la vida del filòsof, amb la celebració de la conferència “Ibn Gabirol, ànima d'aire i foc: vida, poesia i pensament”, impartida per la hispanista israeliana, Rachel Peled.

 

El fermall final de la Jornada el va posar la representació de música i dansa a càrrec del grup Evoéh, que incloïa textos en judeoespañol de Ibn Gabirol.

 

L'exposició sobre la figura de Ibn Gabirol podrà visitar-se en el MhV fins al 9 de gener pròxim, amb entrada lliure i gratuïta.

 

 

INFORMACIÓ: 963 70 11 05