PROGRAMACIÓ OCTUBRE - NOVEMBRE - DESEMBRE

PROGRAMACIÓ OCTUBRE - NOVEMBRE - DESEMBRE

La tardor ja ha començat pel que, una vegada més, us portem la nova programació i aquesta vegada amb moltes novetats i activitats noves perquè els més xicotets i xicotetes gaudisquen de l'arribada del fred d'una forma més amena.

 

Visita guiada TEMÀTICA a l'exposició permanent.

•          Dies: dissabtes i diumenges

•          Horari: 10:30h.

•          Públic: general.

•          Duració: 45 minuts.

 

◉          TEMES I DATES:

           -  OCTUBRE: “Els nostres orígens, Roma a València”. Visita temàtica per a conèixer el període romà en el nostre territori a través de l'exposició permanent.

                            - Dates: 1,2,15,16,22,23,29 i 30.

           -  NOVEMBRE: “La ciutat Visigoda" Visita temàtica per a conèixer el període visigot en la península ibèrica i en concret que sabem d'ella el nostre territori.

                           - Dates: 5,6,12,13,19,20,26 i 27.

            - DESEMBRE: “Balansiya, la València musulmana” Visita temàtica per a viatjar fins al segle XI coneixent Balansiya, una urbs que vivia un moment d'esplendor, amb una rica horta i amb un alt nivell de benestar…

                          - Dates: 3,4,10,11,17,18, 24 i 31.

 

 

Visita guiada a l'exposició permanent

•          Dies: dissabtes i diumenges

•          Horari: 11:30h.

•          Públic: general.

•          Duració: 45 minuts.

 

◉          Dates:

- OCTUBRE: 1,2,15,16,22,23,29 i 30.

- NOVEMBRE: 5,6,12,13,19,20, 26 i 27.

- DESEMBRE: 3,4,10,11,17,18, 24 i 31.

 

 

Visita guiada familiar: Segueix la pista!

Consisteix en una breu visita a l'exposició permanent i una dinàmica de pistes pel museu. El principal objectiu d'aquesta activitat és donar a conéixer un relat històric inclusiu i transmetre des d'una perspectiva crítica a xiquets i xiquetes de manera amena i divertida valors com la igualtat i el respecte. Una activitat en la qual podrem conéixer el museu d'una forma diferent, mitjançant una breu explicació dels fons i  posteriorment amb una gymkhana de caràcter patrimonial on els participants buscaren pistes a través dels objectes museu per a descobrir les diverses etapes històriques de la nostra ciutat. Amb aquesta activitat transversal es pretén incrementar el coneixement sobre els diversos moments històrics que es narren en el museu, tot això per a adquirir unes certes habilitats interpersonals i de cooperació. Per a això, els participants han de realitzar diverses proves de descobriment, cerca i consulta a través de l'ús de diversos recursos. A més, utilitzant una metodologia participativa, proposem un joc que permetrà als xiquets i xiquetes maximitzar els coneixements adquirits durant l'activitat, enfortint la seua autonomia en el moviment i comprensió del museu i permetent un aprenentatge plural.

 

•          Dies: dissabte

•          Horari: 12:30h.

•          Duració: 45 minuts

•          Públic: Familiar, xiquets preferiblement acompanyats dels seus pares. Recomanable a partir de 5 anys. A partir de 10 anys poden realitzar la visita sense ajuda.

 

◉          Dates:

           - OCTUBRE: 1,15,22 i 29.

           - NOVEMBRE: 5,12,19 i 26

           - DESEMBRE:3,10,17, 24 i 31.

 

 

Vine a jugar en família: UNA MALETA EN EL MUSEU!

•         Dies: diumenges

•         Horari: 12:30h.

•         Duració: 45 minuts

•         Públic: Familiar, xiquets preferiblement acompanyats dels seus pares de 3 anys.

 

Conte OCTUBRE: “MÉS QUE COLORS”

•          Resum:

Descobreix l'aventura d'un animaló a la recerca de la seua identitat. El important no és deixar de canviar, sinó tindre a algú en la vida amb qui compartir-la. Una història per a descobrir la importància de les migracions en el passat i el present i com estem en continu intercanvi cultural, cosa que es reflecteix en la nostra societat. A més, realitzarem un micro-taller en el qual els xiquets i xiquetes i podran analitzar els seus canvis personals.

•         Dates:

            - OCTUBRE: 2, 16, 23 i 30.

 

Conte NOVEMBRE: "EL LLADRÓ DEL TEMPS"

•          Resum:

Una història en la qual els xiquets descobriran per què és important gaudir del temps i com hi ha activitats en la vida que ens el roben. El malvat lladre de temps s'amaga en aquelles activitats quotidianes que ens aporten res, i a poc a poc, es fan amb el control absolut del temps i la vida de les persones. Veuen amb nosaltres a trobar-los i aprén a combatre'ls.

•         Dates: 

            - NOVEMBRE: 6, 13, 20 i 27.

 

Conte DESEMBRE: "RECORDS EMBARDISSATS"*

•          Resum:

Sabies que els moments, sentiments i records es poden col·leccionar? Veuen al museu i aprén amb nosaltres com creguem la nostra pròpia història atreveixes del temps.

Descobreix com tots els sentiments són importants i com ens fem majors encara que no ho semble…

•         Dates:

            - DESEMBRE: 4, 11 y 18  

 

*Notes internes aclaridores:

➡Aquestes activitats es realitzen quan no està programada la setmana d'escola de NADAL.

 

 

ESPECIAL 9 D'OCUBRE

Visita guiada especial: Canvis i permanències a la ciutat de València.

A través dels objectes del museu, s'explicaran què és el que es va canviar a la ciutat de València amb l'arribada de Jaume I i les seues tropes i què va continuar o es va adaptar a la forma de vida de la ciutat sota el cristianisme: canvis en el nom, en la religió, les lleis (els Furs) en la moneda, en l'arquitectura, en la llengua, entre altres, però permanències en la base de l'alimentació, en la muralla defensiva, en els llocs d'higiene pública (banys de vapor com el de l'Almirall) en la gestió i administració de l'aigua(tribunal de les aigües), en el disseny dels motius decoratius etc.

A partir d'aquesta explicació, es pretén posar en valor la imbricació de les cultures, que no se superposen per complet, tenint com a resultat la cultura valenciana actual, que beu de totes dues tradicions.

 

•          Dies 8 i 9 d'octubre.

•          Horari: 10:30h i 11:30.

•          Duració: 45 minuts

•          Públic: general

 

 

Activitat-taller per a xiquetes i xiquets: Balansiya, del mercat a la cuina.

Recursos: Reproducció de productes introduïts pels musulmans (llimes, taronges, arròs, cotó, etc.), reproducció de dirhams, espècies, utensilis de cuina, sobres de paper.

 

Descripció: Aquesta activitat-taller ens servirà per a descobrir tots aquells aliments que van ser introduïts pels musulmans en la Península Ibèrica, consumits pels seus habitants i deixats com a herència per als nous pobladors i pobladores cristianes que es va assentar a València arrel de la conquesta de Jaume I. Primer, es farà una breu aproximació als coneixements previs dels i les participants sobre el tema.

Seguidament, l'educador/a explicarà l'activitat del Mercat Qaisaryya, comptant l'origen dels aliments i l'etimologia dels seus noms que ens han arribat fins al dia de hui. A continuació es procedirà a jugar.

Per a finalitzar, es realitzarà un taller d'espècies en el qual, mitjançant la combinació de comí, safrà, pimentó (entre altres), cada participant elaborarà el seu propi Ras-El-Hanout, una “súper espècie” utilitzada per a condimentar una gran varietat de plats àrabs.

 

•          Dies: 8 i 9 d'octubre.

•          Horari: 12:45h.

•          Duració: 50 minuts

•          Público infantil (Franja d’edat de 5 a 10 anys).

 

 

Totes les activitats són GRATUÏTES, tenen aforament limitat i és necessària la reserva telefonant al 963 70 11 05