SANT VICENT FERRER: Es prorroga fins a l'1 de novembre EXPOSICIÓ + VISITES GUIADES

SANT VICENT FERRER: Es prorroga fins a l'1 de novembre EXPOSICIÓ + VISITES GUIADES

 

INAUGURACIÓ: Dijous 12 de desembre de 2019

Període d'exhibició: 12 desembre 2019 / 28 juny 2020

 

*  EXPOSICIÓ PRORROGADA FINS A l'1 DE NOVEMBRE *  

* CONTINUEN LES VISITES GUIADES,  a partir del 22 de juliol *

 

 

  • Dimecres i divendres -  a les 11 h.
  • Dirigides a tots els públics.  Activitat gratuïta. Necessari reservar plaça.

 

 

El passat 12 de desembre, es va presentar en el Museu d'Història de València la nova exposició temporal “SANT VICENT FERRER: ENTRE LA REALITAT I EL MITE”, que mostra la imatge del sant valencià en la memòria popular de la ciutat.

 

Inicialment, esta exposició acabava el mes de juny, però en haver romàs tancat el MhV durant el període de confinament per COVID-19, s'ha prorrogat la seua exhibició i podrà visitar-se fins a l'1 de novembre pròxim. A més, temporalment i fins a un altre avís, l'entrada al museu serà gratuíta, limitada a la capacitat de la sala que, en aquests moments, serà menor ateses les normatives de protecció sobre COVID-19. Les persones interessades a visitar el MhV poden trobar indicacions sobre seguretat i protecció en este enllaç.

 

L'EXPOSICIÓ

 

Hi ha un “univers vicentí”? Hi ha una “València de sant Vicent Ferrer"? L’ombra de sant Vicent Ferrer s’estén sobre la història i la societat de la ciutat de València. És un símbol popular, un dels personatges que ocupa més espai en l’imaginari col·lectiu dels valencians i de les valencianes. 

 

L’exposició el mostra des del prisma d’home que va deixar empremta en la memòria col·lectiva d’un poble que ha forjat durant sis segles un Vicent Ferrer extraordinari, poderós, autor de prodigis i que ha romàs en el teixit urbà d’una ciutat que l’ha recordat d’una manera entranyable.

 

L’exhibició consta de diversos mòduls que mostren diferents aspectes de Vicent Ferrer: els seus viatges, la seua presència decisiva en moments polítics que afectaven la ciutat, el Regne i la Corona. Però, a més, la mostra vol relatar allò que el poble valencià va construir per a guardar la memòria d’un dels personatges més carismàtics d’aquella Europa que es bressolava entre els segles XIV i XV.  El pare Vicent va generar la construcció d’un microcosmos popular fascinant: racons que encara fan olor del fenòmen de masses, relats que mostraven la part més màgica i inversemblant del taumaturg, miracles que es reproduïen als carrers, altars que recordaven els fets prodigiosos del sant,  centenaris que convertien València en una ciutat al mateix nivell que Viena, Londres, Roma o Nàpols en període barroc...

 

L’exposició també mostra institucions i iniciatives que encara ara recorden que sant Vicent Ferrer va ser una de les personalitats més destacades de la ciutat de tots els temps. Un ídol de masses medieval que la tradició recorda, respecta i estima.  I ara, la nostra proposta vol mostrar tot això reunit a partir de documents, llibres i objectes que ens ajuden a entendre la seua pervivència i actualitat.

 

Activitats complementàries i visites guiades.

 

Des de la seua inauguració s'han realitzat algunes activitats complementàries així com visites guiades, a càrrec dels comissaris de l'exposició, que es van veure suspeses per les mesures del confinament pel COVID-19.    Ara, en aquesta nova Fase, en la qual anirem recobrant gradualment la normalitat, s'han tornat a programar noves visites guiades,  que començaran la setmana vinent:

 

 

  • PROGRAMACIÓ INICIAL:

- Dimecres, 22 i Divendres, 24 de juliol, a les 11.00 h. - VISITA GUIADA PER VICENT MORENO (un dels comissaris de la mostra)

Duració: 45 minuts

Dirigida a tots els públics i públic familiar.

Activitat gratuïta. Places limitades. És necessària reserva prèvia. (Màxim 5 places/persona)

 

 

  • PROGRAMACIÓ ESPECIAL ESTIU 2020  (JULIOL  i AGOST)

A partir de la programació inicial, aquesta activitat es repetirà tots els dimecres i divendres de juliol i agost  /  a les 11.00 h.

 

 

INFORMACIÓ i RESERVES:  963 70 11 05