“Altes o baixes, per abril les Pasqües”

“Altes o baixes, per abril les Pasqües”

 

 

PROGRAMACIÓ PASQUA 2022

 

Com en anys anteriors, seguint la tradició de la Pasqua, vos proposem noves activitats i divertits tallers dirigits als més menuts de la casa, a realitzar aquest mes d'abril per a celebrar unes festes molt populars en terres valencianes.

                                                    

 

  • Dimarts, 19 d'abril / 12 h.  “Un conillet de Pasqua”

“Hi havia una vegada un conillet que portava un cistell tot ple d’ous. Els ous eren de tots colors…”

La festivitat de la Pasqua, com ja sabeu, és celebra de manera diferent a altres països. I un dels símbols més representats és el del “conillet”. Els seus orígens són incerts, però sembla que l’elecció d’aquest animal correspon a la seua coneguda capacitat de procreació, de gran valor simbòlic en unes festes dedicades a la fertilitat de la terra després de l’hivern.

En aquesta activitat intentarem descobrir l’història de la representació del conill de Pasqua. I, a més a més, realitzarem uns conillets de llana que els/les participants podran emportarse a casa com rècord de l’activitat.

 

 

  • Dimecres, 20 d'abril / 12 h. “Bufa, bufa, … fem un molí de vent”

És difícil conèixer l’origen dels molins de vent.. al s.VII d.C ja s’utilitzaven molins elementals a Pèrsia per al reg i per a moldre el gra. A Europa, els primers molins aparegueren al s. XII a França i Anglaterra i és van distribuir pel continent. Eren unes estructures d'assot, conegudes com a torres de vaig moldre, que és feien girar a mà al voltant d’un pal central per a alçar les seues aspes al vent.

Als mes menuts els encanten els molinets de vent, una manualitat senzilla i divertida. Amb aquest treball manual clàssic, coneixerem també com el vent és transforma en energia aprofitable.

 

 

  • Dijous, 21 d'abril / 12 h. “Vine a empinar el catxirulo”

«El dia de Pasqua Pepico plorava perquè el catxirulo no li s'empinava...».

Aquesta frase, d'una de les cançons més populars de les festes de Pasqua (La tarara), ens serveix com a presentació per al taller que vos proposem.

Empinar el catxirulo és una tradició molt popular en terres valencianes… un costum d’esta època de l’any, un període que al nostre territori va acompanyat quasi sempre d’un vent incansable. Vine al museu a descobrir la història d’esta tradició i construirem junts un catxerulo! Creus que podràs fer-ho volar?

 

 

Tots els tallers són gratuïts, amb un nombre de places limitat a l'aforament.

És necessària reserva prèvia.   Duració:  1 h.

Dirigits al públic infantil i familiar.  Els menors de 6 anys hauran d'anar acompanyats d'un adult.

Cada xiquet/xiqueta podrà apuntar-se a un sol taller. En el cas que queden places lliures s'obrirà una llista d'espera.

 

 

Vos recordem igualment les activitats dirigides a tots els públics i al públic familiar que es realitzen els caps de setmana al llarg de tot el mes d'abril.

Continuem mantenint la normativa Covid vigent, que s'actualitza a cada moment, en el cas que afecte la realització d'aquestes activitats (màscares, distància de seguretat, gel hidro-alcohòlic, etc.)

 

 

INFORMACIÓ i RESERVES: 963 70 11 05