Inauguració exposició temporal...

Inauguració exposició temporal...

Inauguració de l’exposició IP30 Memòria de la desaparició. Habitar l’oblit. el divendres 4 de març a las 19 h. amb la participació de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, l’autor de l’exposició, Rafael Tormo i, finalment, el coordinador de les activitats de l’exposició, Daniel Palacios González.

Període d'exposició: 4 de març - 12 de juny de 2022

 

El pròxim 4 de març s'inaugurarà en el Museu d'Història de València l'exposició de Rafael Tormo “IP30. Memòria de la desaparició. Habitar l’oblit”, que mostra disciplines i formats diversos per a desconstruir lectures de diferents escriptures sobre la manera en la qual conciliem la memòria.
 

L'exposició

L'exposició consta de tres peces, a través de les quals, en paraules del seu creador, “s’intenta generar una narrativa que enterre als morts per a generar un lloc on habitar per als vius”.

 

La peça central es configura com un memorial suspés, compost per més de 700 peces ceràmiques que fan referència als centenars de presos morts en les presons franquistes de la ciutat de València i que reposen en les fosses comunes del Cementeri General.

 

La segona peça, en realitat una moneda de 100 pessetes encunyada durant la Dictadura franquista i batuda fins a fer-la irrecognoscible, oculta en la seua transformació que la història no té cap sentit essencial.

 

La tercera i última peça consta de dues parts: la primera és un audiovisual i la segona una performativa en el Cementeri General de València. Ací s'exploren les fites que ja no solament assenyalen l'espai de les fosses comunes com un gest preciós que marca el lloc on estan els cossos, sinó que són senyals d'obertura per a estar atent a l'escolta.

 

L'exposició es podrà visitar fins al 12 de juny de 2022, amb entrada lliure, sempre sotmesa a les mesures COVID.

Activitats vinculades

 

INFORMACIÓ: 963 70 11 05