Exposició temporal “Retrats Femenins: Migrants” de Séfora Camazano

Exposició temporal “Retrats Femenins: Migrants” de Séfora Camazano

 

 

 

Obertura: 7 de març – 19.00

Període d'exhibició: del 7 de març a l'1 d'octubre

 

 

El pròxim 7 de març de 2023 a les 19.00, el Museu d’Història de València acollirà la obertura de portes de l'exposició "Retrats Femenins: Migrants" de l'artista hispano-brasilera Séfora Camazano.

 

L'exposició "Retrats Femenins: Migrants" és un projecte artístic que busca donar veu i visibilitat a les dones immigrants, les històries personals de les quals són sovint invisibilitzades i silenciades. "Retrats Femenins: Migrants" és una oportunitat única per a reflexionar sobre la realitat de les dones immigrants i comprendre millor les seues vivències i les seues lluites, i com podem secundar-les i visibilitzar-les en la nostra societat. La idea d'aquest projecte naix de la investigació de l'artista Séfora Camazano sobre la migració de la dona a Espanya i les causes que les han portat a forçar la marxa dels seus països. La mostra compta amb 30 retrats de dones immigrants de 15 nacionalitats diferents i diversos orígens, edats i cultures. Totes elles han patit violència als seus països d'origen, la qual cosa les va portar a abandonar les seues vides i buscar un futur millor.

 

El dimarts 7 de març a les 19.00 comptarem amb la presència del comissari de la mostra, Miguel Arce, qui parlarà sobre la importància de donar visibilitat a aquestes dones i a les seues històries. També es comptarà amb la presència de l'artista Séfora Camazano, qui explicarà el seu procés creatiu i les motivacions de l'exposició. Al acte assistiran algunes de les dones retratades en l'exposició, així com diverses organitzacions que treballen amb elles.

 

L'entrada a l'exposició és gratuïta.

La mostra romandrà oberta al públic fins a l'1 d'octubre.