Exposició temporal: Pobles en Peu d'Art. Fem de la perifèria, centre

Exposició temporal: Pobles en Peu d'Art. Fem de la perifèria, centre

El pròxim dissabte 1 d'abril s'obrirà en el Museu d'Història de València l'exposició “POBLES EN PEU D’ART. Fem de la perifèria, centre.”

 

La mostra ha estat creada pels veïns de 17 Pobles de València, que han  viscut experiències d’implicació artística veïnal al llarg de 6 edicions del projecte dins del marc de Cultura als Pobles de València des de 2017 fins a 2022.

POBLES EN PEU D’ART és un projecte que va nàixer en una proposta d’Anna Albaladejo i Sandra Sancho de generar una experiència artística on la voluntat de deslocalitzar la cultura suposara posar als veïnats en el focus de les creacions, no només com a motiu sinó com a generadors mateixos dels seus propis continguts culturals, del seu relat, on l’art esdevinguera ferramenta per a pensar-se en comunitat, posar en valor la memòria i somniar-se per al futur.

El projecte va començar al 2017 en 3 pobles de València, amb una experiència especialment  valuosa, no només pel seu contingut artístic sino també per la capacitat de generar reflexió comunitaria i enfortir els vincles afectius entre el veïnat, que va reforçar la confiança en el projecte i va permetre la seua ampliació a altres pobles posteriorment.

Esta exposició singular coloca als pobles de València en el centre simbòlic de la nostra ciutat. Un procés de creació participativa en què les Arts Vives, Sonores i Visuals han sigut l’estratègia per a posar en valor la cultura d’estes comunitats, per a reflexionar col·lectivament sobre les seues necessitats i aportacions dins del complex entramat d’una ciutat que no para de créixer.

 

Període d'exposició: de l'1 d'abril al 16 de juliol

 

L'exposició tindrà altres activitats vinculades de les quals s'informarà puntualment.